Bujanovac Vesti

Zašto ćuti Koordinaciono telo

Povodom odluke skupštine opštine Bujanovac o promeni imena glavnog trga.

Bujanovac – Obično se u narodu kaze: ”Cutanje je znak odobravanja”. Da li to vazi i za šefa Koordinacionog tela Zorana Stankovića? Da li je on saglasan sa ovom nerazumnom odlukom? Jer on kao šef Koordinacinog tela za Medveđu, Bujanovac i Preševo a povodom slučaja zamene imena ne prozbori ni reč. Da li je uopšte obavešten, da li zna za takvu odluku ili se jednostavno ne meša u svoj posao? Biće da je sve zajedno.
Iz Beograda se ne vidi Bujanovac, a i velike su vrućine da bi se prof. Stanković lomatao po Bujanovcu i bar porazgovarao sa autorima ove, reklo bi se, sulude ideje koja je već stvorila tenzije kod stanovnika i srpske i albanske nacionalnosti.
Penzioner Stanković ima obavezu ispred građana pre svega srpske nacionalnosti da se oglasi i spreči preimenovanje glavnog trga u gradu da posle visedecenijske i mirne saglasnosti svih žitelja grada dozvoli nekome da se igra vatrom i menja imena Trga zarad dnevno političkih interesa. Stanković mudro ćuti i podgreva mirnu promenu imena trga. Ne oglašava se. Znači da je saglasan da se u višenacionalnom gradu promeni nešto što je višedecenijska narodna volja i što nikome do sada nije smetalo, a sada kada je njegova državna obaveza da u razgovoru sa predstavnicima albanske zajednice spreči uopšte i pomen da se u Srbiji bilo koji trg, pogotovu ovaj u Bujanovcu nazove imenom Skenderbeg, on verovatno igra domine sa svojim penzionerima u Vođdovačkoj šumi i baš ga briga što Skenderbeg izbacuje Vožda. Mozda misli da to nisu njegova posla. A jesu, itekako.