Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Završavaju se radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u Manojlovcu

U Manojlovcu je danas održana konferencija za medije povodom radova na izgradnji atmosferske kanalizacije u ovom mestu u dužini od 225 metara, vrednosti 2,2 miliona dinara na regionalnom putu drugog B reda. Prisutnim novinarima obratio se narodni poslanik, Žarko Bogatinović i kazao da problem sa atmosferskom kanalizacijom u Manojlovcu postoji 25 godina jer je prilikom izgradnje puta došlo do odsecanja dela kanalizacione mreže.

„To je dovodilo do brojnih problema pri padavinama, stvaralo poteškoće meštanima, otežavalo saobraćaj i ugrožavalo bezbednost učesnika na ovom putu, naričito najmlađih. U Manojlovcu žive i rade najbolji poljoprivredni proizvođači, oko ovog mesta gravitira 20 sela koja koriste ovaj put zato dugujemo veliku zahvalnost gradonačelniku dr sci. med. Goranu Cvetanoviću zbog toga što je prepoznao problem i pristupio njegovo rešavanju“ – rekao je Bogatinović i osvrnuo se na završetak Konkursa za dodelu subvencija poljoprivrednim proizvođačima uz konstataciju da je za te namene isplanirano 30 miliona dinara i da je to još jedan dokaz odgovorne politike koju grad Leskovac sprovodi.

Marija Rajković iz Kabineta gradonačelnika kazala je da Grad Leskovac ne zapostalja nijedan deo svog područja. „U prilog tome govore i današnji radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije za koje je iz budžeta Grada izdvojeno skoro 2,2 miliona dinara, i koji se privode kraju. Realizacija ovog projekta je veoma važna jer će umogome olakšati život meštanima ovog kraja.“

„Pomenuću i da je, samo u protekle četiri godine u izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione mreže uloženo preko 20 miliona dinara,“ – dodala je Rajkovićeva i istakla da će Grad Leskovac i u narednom periodu nastaviti da realizuje projekte koji će doprineti kvalitetnijem i boljem životu svim njegovim stanovnicima.

„Izgrađena atmosferska kanalizacija u dužini od 225 metra, 7 šahti, urađen je prelaz ispod državnog puta, zatim povezivanje na postojeću atmosfersku kanalizaciju, kao i izliv na kraju cevovoda. Svi ovi radovi su izvedeni na osnovu projekta koji je uradilo JP Urbanizam i izgradnja, na osnovu odobrenja i saglasnosti koja je dobijena od JP Putevi Srbije. Izvođač ovih radova je Ivestprodukt iz Lebana i radovi su završeni u roku, a cilj je bio da se reši odvodnjavanje sa državnog puta i da postojeća atmosferska kanalizacija bude u funkciji“- kazao je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić.

 

Info centar juga