Vesti

Završen PRKOS: Trijumf predstave “Sve je u redu“

Za Irfana Mensura, Nadu Blam i Ivana Jevtovića, članove žirija, nije bilo dileme – najbolja predstava PRKOS-a ove godine je “Sve je u redu“ teatra “Gimnazijalac“ iz Lebana. Pobedničkoj predstavi pripala je novčana nagrada od 100 hiljada dinara.

Za najbolje glumice proglašeni su Mila Stanković za ulogu Silvane i Bratislav Zdravković za ulogu Admira u predstavi “Sve je u redu“. Najbolju mušku epizodu odigrao je Petar Petrović, kao Crni u “Sve je u redu” , a  režiseru  ove predstave, Dušanu Blagojeviću, uručena je nagrada za najbolju režiju. Nagrada za Najbolju kolektivnu igru pripala je ansamblu predstave ” Ostajte”  Nezavisnog univerziteta Banja Luka, dok je glumica ovog ansambla Tamara Šobota ostvarila najbolju žensku epizodu.

 

Jasminka Petrović napisala je roman, profesor Dušan Blagojević ga je adaptirao za pozorište, a onda su talentovani mladići i devojke iz lebanskog pozorišta Gimnazijalac oduševili knjaževačku publiku i dramom “Sve je u redu“,  angažovanom pričom o netoleranciji, vršnjačkom nasilju, problemima odrastanja, postali apsolutni pobednici četvrte Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta u Knjaževcu. 

Predstava “Sve je u redu“ predstavlja pozorišnu verziju istoimenog romana Jasminke Petrović, koji je prošle godine “Politikin zabavnik“ proglasio najboljom knjigom za mlade. 

Za članove stručnog žirija –  Irfana Mensura, Nadu Blam i Ivana Jevtovića nije bilo dileme kome će ove godine otići priznanja. Uz pohvale organizatoru PRKOS-a, knjaževačkom Domu kulture, glumci kažu da su bili impresionirani predstavom iz Lebana.

Sličan utisak setakla je i najpoznatija amaterska glumica u Knjaževcu Mirjana Jovanović, predsedavajući žirijem publlike. Ona kaže da je uživala u kreativnosti i energiji mladih ljudi.

  

Pet pozorišnih predstava različitog žanra izvedene su na PRKOS-u u selekciji reditelja i teatrologa Vladimira Putnika. To nije bio lak posao, s obzirom na krizu u amaterskim pozoririštima naročito u velikim gradovima poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca…’‘Mali gradovi se, srećom, odlično drže i prave dobre predstave“, kazao je Putnik.

PRKOS je završen predstavom “Sekund i 35 stotinki“ beogradskog Teatra 011, koju su Knjaževčani gledali i na ranijim festivalima, nastupom Dečje dramske grupe Radio Beograda, te proglašenjem pobednika i konstatacijom da Knjaževac ima publiku koja, odnegovana na tradiciji Festivala kulture mladih Srbije, zna da prepozna i nagradi kvalitet.

Izvor i foto www.knjazevacinfo.rs