Jug Srbije Kultura Medveđa Sijarinska banja Vesti

Završen projekat „Nove nade za Medveđu“

 U holu Kulturnog centra opštine Medveđa organizovana je svečana podela nagrada najboljim mladim likovnim stvaraocima sa područja opštine Medveđa u okviru projekta „Nove nade za Medveđu“. 

 

U holu Kulturnog centra opštine Medveđa organizovana svečana podela nagrada najboljim mladim likovnim stvaraocima sa područja opštine Medveđa u okviru projekta „Nove nade za Medveđu“. Od najboljih radova stručna komisija je izabrala 15 najboljih radova. Uz izložbu je predstavljen i katalog izabranih radova koji je štampan na srpskom i albanskom jeziku.

Komisija je bila u sastavu Žarko Galić, akademski slikar, Radmila Doderović, nastavnik likovnog vaspitanja i Nenad Vuković, radnik Kulturnog centra opštine Medveđa. Nagrađeni su dobili prigodan školski pribor koji je laureatima uručio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Nagrađeni su:

Damjana Radojević, učenica I razereda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Medveđe

Sara Marković, učenica I razreda OŠ „Partizanski dom“ iz Rujkovca

David Davidović, učenik I razereda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Negosavlja

Aleksija Jovanović, učenica III razereda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Medveđe

Mezei Stefan, učenik IV razreda, OŠ „Radovan Kovačević“, iz Gazdara

Emilija Veličković, učenica IV razreda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Retkocera

Anđelija Popović,učenica V razreda, OŠ „Gornja Jablanica““ iz Medveđe

Jovan Pantović, učenik V razreda, OŠ „Vladimir Bukilić“, iz Tulara

Zajednički rad: Albana Kosumi, učenica V razreda, Bleona Sahiti i Florentina Sahiti, učenice VI razreda i Liridon Kosumi učenik VII razreda, OŠ „Zejnel Hajdini“ iz Tupala

Jelena Grubač, učenica VII razreda OŠ „Radovan Kovačević“ iz Leca

Milena Šarac, , učenica VII razreda OŠ „Sijarinska Banja“ iz Sijarinske Banje

Aleksandra Arsić, učenica VIII razreda OŠ „Partizanski dom“ iz Bučumeta.

Julija Dimitrijević, učenica III razreda, OŠ „Gornja Jablanica“ iz Maćedonca

Šakira Braimović, učenica III razreda, OŠ „Sijarinska Banja“ iz Ravne Banje

Predškolska grupa dece uzrasta 6 godina, PU „Mladost“ iz Medveđe

Uručenju nagrada prethodio je kraći umetnički program koji su realizovale učenice muzičke škole, Kristina Gikić i Marija Tasić.

Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra je izrazio zahvalnost za realizaciju ovog projekta, direktorima i nastavnom osoblju: OŠ „Gornja Jablanica“ Medveđa, OŠ „Sijarinska Banja“ Sijarinska Banja, OŠ „Zejnel Hajdini“ Tupale, OŠ „Vladimir Bukelić“ Tulare, OŠ „Partizanski dom“ Bučumet, OŠ „Radovan Kovačević“ Lece, TŠ „Nikola Tesla“ Medveđa, PU „Mladost“ Medveđa, kojima je uručio prigodne zahvalnice.

Posebnu zahvalnost iskazao je svoj deci koja su učestvovala u projektu kao i projektnom timu i prosvetnom inspektoru.

„Nove nade za Medveđu“ je projekat podržan od strane Ministartva kulture i informisanja, kojim su realizovane likovne i interaktivne scenske radionice za učenike škola sa područja opštine Medveđa. Cilj projekta je popularizacija i aktivizam dece u oblasti likovnog i scenskog stvaralaštva i izgradnja saradnje među decom iz različtih sredina i etničkih zajednica i popularizacija umetnosti u opštini Medveđa. U radionicama je učestvovalo 150 dece. Projekat je realizovan u septembru i oktobru 2018. godine.

 

(Kraj)