Medveđa Vesti

Završen trunir u basketu u Medveđi

U Medveđi završen treći po redu turnir u basketu „Medveđa 2016“, koji je i ove godine organizovala Turistička organizacija Medveđa uz podršku lokalne samouprave.

Medveđa – Na programu su bili polufinalni i finalni mečevi, kao i takmičenje u bacanju trojki. Za najbolje ekipe, kao i za pojednice obezbeđene su prigodne nagrade. Finalno veče posmatralo je više stotina gledalaca na terenu kod „Vrtića“.
U prvom polufinalu sastale su se ekipe „Mili i drugari“, protiv ekipe „Povratak otpisanih“, dalje je prošla ekipa „Mili i drugari“. Drugo polufinale odigrale su kipe „Tropikana“ i „Limunovi“, a u finale je prošla ekipa „Tropikana“.
U meču za treće mesto u kome su se sastale ekipe „Povratak otpisanih“ i „Limunovi“, bolja je bila ekipa „Limunovi“ i zasluženo osvojila bronzanu medalju. U pauzi meča za treće mesto i fanala, snage su odmerili najbolji trojkaši, a pobedu je odneo Aleksandar Milenović sa 11 ubačenih trojki.
Finalnu utakmicu i borbu za naslov najboljeg na trećem turniru u basketu odigrale su ekipe „Tropikana“ i „Mili i drugari“, sudar dve najbolje ekipe na turniru obilovao je lepim potezima, fer igrom, koju su pokazale obe ekipe, a na kraju pobedu i naslov prvaka je zasluženo pripao ekipi „Mili i drugari“.
Po završetku utakmica dodeljene su nagrade za najbolje pojedince i ekipe.  Za najboljeg „trojkaša“ proglašen je Aleksandar Milenović, najbolji poenter turnira je Nemanja Cerović, najbolji i najkorisniji igrač turnira je Jovan Rakić.
Trećeplasirana ekipa osvojila je pehar, medalje i majice, kao i novčanu nagradu u iznosu od 10000 din, drugoplasirana ekipa pored navednog osvojila je i novčanu nagradu od 15000 din, dok je prvoplasirana ekipa „Mili i drugari“, osvojila pehar namenjen pobedniku turnira, medalje, majice i novčanu nagradu od 20000 din.