Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Završena adaptacija prostorija Udruženja penzionera u Lebanu zahvaljujući lokalnoj samoupravi i donatorima

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović sa pomoćnicima Natašom Stojanović i Goranom Lazarevićem, načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić, direktor PIO Fonda Marina Manojlović sa svojim saradnikom Nikolom Lakovićem i predstavnice Saveta za obrazovanje SNS-a u Lebanu posetili su danas Udruženje penzionera a povodom drugog dela adaptacije prostorija ovog udruženja.

Predsednica Udruženja penzionera Lebana, Milica Banković zahvalila se svim gostima na današnjoj poseti a posebnu zahvalnost uputila je predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću za nesebičnu pomoć jer su, kako je ona rekla, zahvaljujući lokalnoj samoupravi ostvareni svi planovi vezani za adaptaciju koji su bili neophodni.

„U drugom delu adaptacije uradili smo spuštanje plafona, prostorije su nam sada puno toplije a i sam izgled je pristojniji, pored toga rešili smo i problem sa strujom, tako da smo napokon završili sve planirane poslove. Napomenula bih da smo od lokalne samouprave pored finansijskih sredstava dobili i tri stola, četiri šahovske garniture i besplatne dnevne novine. Veliko hvala Marini Manojlović što nam je ispred PIO Fonda obezbedila sve potrebne saglasnosti kako bi neometano izršili adaptaciju ovih prostorija a koje su u njihovom vlasništvu, kao i njenom saradniku Nikoli Lakoviću koji nam je poklonio lap top sa pratećom opremom, lak za lamperiju i portale a njegovom današnjom posetom naše udruženje je bogatije i za jedan televizor. Od Privredne komore Leskovac dobili smo jedan štampač i ovom prilikom bih se zahvalila direktoru Goranu Joviću, takođe zahvalnost timu ispred Saveta za obrazovanje Srpske napredne stranke u Lebanu koji su nam pomogli da napravimo sajti i doneli poklon u vidu indukcione ploče od fime J&M komerc iz Lebana – kazala je Milica Banković, predsednica Udruženja penzionera u Lebanu.
Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović zahvalio se najpre načelniku Jablaničkog okruga Milošu Ćiriću koji, kako je rekao Bogdanović, uvek podržava bilo koji zahtev i kada je reč o lokalnoj samoupravi, udruženju građana ili pojedinca sa teritorije naše opštine.
„Ono što je lokalna samouprava dogovorila sa Udruženjem penzinera to je i ostvarila. Prošle godine smo rešili energetsku efikasnost u iznosu od 300 hiljada dinara. U godini iza nas opredelili smo i 400 hiljada dinara po konkursu gde ste rešili i adaptirali deo prostorija, mokrih čvorova, toaleta i grejanja. Iskoristio bih ovu priliku da ovim putem pozovemo sve naše starije sugrađane da se vakcinišu i da napravimo jednu zajedničku akciju, gde bismo zahvaljujući vašim spiskovima kontaktirali sve penzionere, posebno iz ruralnih sredina. Tim ljudi iz Saveta za obrazovanje i zdravstvo bi mogao da vrši prijavu starijih lica preko e-uprave a lokalna samouprava će u dogovoru sa Domom zdravlja organizovati prevoz za naše starije sugrađane iz ruralnih sredina i da na osnovu preporuke koju će Zavoda za javno zdravlje da da u narednom periodu izađemo na teren sa ekipama iz Doma zdravlja i vakcinišemo ljude u svojim domovima, ponavljam ukoliko to odobri Zavod za javno zdravlje ali u ovom momentu je jako bitno da se svi uključimo i prijavimo sve starije građane sa teritorije naše opštine jer su oni najrizičnija grupa, da i tu pokažemo solidarnost i zajedništvo, i da na taj način pobedimo ovu pošast koja nas je snašla“ – kazao je predsednik Bogdanović.
„Ova donacija bi bila uručena mnogo ranije ali iz svima nama dobro poznatog razloga, zvanog kovid-19, tek danas smo u prilici da istu uručimo. Ovo je samo jedan gest i znak pažnje a naša je obaveza da se ugledamo na vas, da poštujemo vaše godine i ulepšamo vaše dane kako bi živeli bolje“ – kazao je Nikola Laković jedan od većih donatorta koji pretenduje da ovakav vid donacije postane tradicionalan.
Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić pohvalio je danas izgled prostorija penzijskog udruženja u Lebanu, i da je , kako je Ćirić rekao, izgled ove prostojie sada daleko lepši i prijatniji.
„Znam da ovde ima jako veliki broj penzionera koji dolaze i koji žele da imaju dobre uslove kako bi svoje vreme proveli na što kvalitetniji način a to je upravo bio i jeste zadatak svih nas. Pokušavamo da donacijama, i mogućnostima, koje imamo iskoristimo na najbolji način  i sve ono što možemo da vam priuštimo i obezbedimo za što lepši boravak u ovim prostorijama. Veliki zadatak, u ovim teškim vremenima kada se borimo sa pandemijom korona virus, je opet na vama jer je vaša generacija najviše ugrožena a to je i razlog više da brinemo o vama“ – poručio je načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić prilikom današnje posete u Udruženju penzonera u Lebanu.
   
   
   
infocentarjug.rs