Leskovac Vesti

Završena nova pijaca u Brestovcu

Brestovac od danas ima novu savremenu pijacu na površini od 420 kvadrata. Radovi su završeni za nepinih mesec dana, a izvodila ih je firma „Investgradnja“ Leskovac.

Brestovac je danas sa svojim saradnicima, a povodom završetka radova na novoj pijaci obišao prvi čovek leskovac Goran Cvetanović koji je istakao da će sa postavljem tezgi na ovom prostoru Brestovčani dobiti adekvatan objekat zelene pijace za koji su sami iskazali potrebu. Brestovac je poznat kao poljoprivredni kraj i uvereni smo da će ova pijaca omogućiti da poljoprivredni proizvodjači lakše nadju put do kupaca koji će na jednom mestu mći da pronadju sve proizvode – rekao je danas u Brestovcu Leskovca Goran Cvetanović.

Pijaca Brestovac 07 Pijaca Brestovac 02 Pijaca Brestovac 04

Investicija vredna 2.138.000 dinara podrazumevala je izgradnju platoa, postavljanje betonskih ivičnjaka, ugradnju betonskih ploča, izgradnju male i velike kapije. Takođe, pijaca je ograđena, napravljeni su trotoari i parking prostor ispred platoa, kao i parkovska staza, ukupne površine 90 metara kvadratnih. Projekat je izradila Agencija za lokalni ekonomski razvoj grada.

U Brestovcu se trenutno izvode i radovi na uređenju zelenih površina i izgradnji letnjikovca u parku u centru ovog mesta. Radove na letnjikovcu izvodi JKP „Grdelica“.

Pijaca Brestovac 06 Pijaca Brestovac 05 Pijava Brestovac 02