Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Završena rekonstrukcija ulice Jug Bogdan u Leskovcu

Završena je rekonstrukcija jedne od prometnijih ulica u Leskovcu, ulica Jug Bogdan, u dužini od 190 metara za šta je iz budžeta Grada izdvojeno 9 miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je jedan od prioriteta putna infrastruktura.

„Završili smo put Leskovac-Pečenjevce-Lipovica, put prema Nišu, velika investicija je i put Leskovac-Vlasotince, najmoderniji put koji ima dva kružna toka, zatim Leskovac-Bogojevce, centar grada nam je takođe prioritet, ali i glavne ulice poput 28. marta, Mlinska ulica, Svetoilijska ulica, ali su nam bitne i manje ulice koje su veoma prometne. Takva ulica je i ova u kojoj se danas nalazimo, ulica Jug Bogdanova, koja je završena u kratkom vremenskom periodu, dužine skoro 200 metara, investicija vredna 9 miliona dinara“.

„Pored meštana koji žive u ulici Jug Bogdanova, važno je što se ovde nalazi i vatrogasna služba, kao i poljoprivredna stručna služba. Vatrogasci su marljivi ljudi, koji reaguju u pravom trenutku i promptno i iz tog razloga nam je želja bila da završimo ovu ulicu kako bi oni mogli da spasavaju živote, da nastave da rade na najboljem mogućem nivou, kao i do sada“ – dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da su radovi u Jug Bogdanovoj ulici završeni, da su izvedeni u skladu sa putevima, na osnovu rešenja izdatog od strane Odeljenja za stambeno komunalne poslove i na osnovu projekta koje je izdalo JP Urbanizam i izgradnja.

„Uradili smo mašinski iskop kako na kolovozu, tako i na trotoarskim površinama, ugrađen je tamponski sloj od šljunka i tucanika, urađeni su novi ivičnjaci, trotoarske površine su popločane behaton pločama, dok su na kolovozu ugrađena dva asfaltna sloja“.

 

infocentarjug.rs