Bojnik Vesti

Završena sanacija mosta i urađeni propusti kao zaštita od poplava

Direkcija za puteve, građevinsko zemljište i izgradnju opštine Bojnik u okviru letnjeg održavanja puteva završila je sanaciju mosta i dela puta na Ćukovačkom potoku. U okviru zaštite od polava urađeni su propusti u Ćukovcu i na putu Kacabać – Obilić.

Bojnik – Početkom avgusta u Ćukovcu je započela sanacija mosta i dela puta u tom selu koja je ovih dana uspešno privedena kraju. Radnici direkcije za puteve, građevinsko zemljište i izgradnju opštine Bojnik poptuno su sanirali ovaj most i deo puta koji je usled velikih bujica vode bio oštećen i predstavljao veliku pretnju za sve koji ga koriste. Ovom sanacijom građanima je omogućen bezbedan prelaz preko mosta.

cukovacki-most-zavrsen-003 cukovacki-most-zavrsen-002 cukovacki-most-zavrsen-001

Na ovom mostu i putu urađeni su i propusti a kako navode u opštini Bojnik sve ovo je urađeno u okviru mera prevencije od poplava,
Takođe, na lokalnom putu Kacabać – Obilić stari i dotrajali propusti zamenjeni su novim. Izgradnjom ovih propusta unapređena je zaštita od poplava obradivih površina u ovim područjima, a izvođač radova je MP-Baza put d.o.o.

bojnik-zastita-od-poplava-004 bojnik-zastita-od-poplava-002 bojnik-zastita-od-poplava-001