Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Završni radovi na izgradnji saobraćajnice u Nomanici

Danas se u leskovačkom selu Nomanica izvode završni radovi na izgradnji saobraćajnice koja prolazi kroz ovo mesto. Radovi su počeli prvog aprila i biće završeni pre roka od 30 dana. Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je sa saradnicima obišao radove i razgovarao sa meštanima.

Na konferenciji za medije održanoj ovim povodom govorio je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić i rekao:

„U toku su završni radovi na izgradnji saobraćajnice u Nomanici. Asfaltira se oko 300 metara puta i radovi su vredni tri miliona i 790 hiljada dinara. Sredstva za realizaciju je obezbedio grad Leskovac, a izvođač je grupa ponuđača Kargoles. Danas se radi asfaltiranje saobraćajnice a pre toga je ugrađen ivičnjak u dužini od oko 600 metara. Pored toga su uređeni tamponski slojevi i prilazi domaćinstvima.“

Novica Vučković odbornik u Skupštini grada Leskovca i meštanin tog kraja je takođe govorio na kofereneciji i naglasio da je ova ulica veoma značajna za stanovnike Nomanice zato što se u njoj nalazi 25-30% ukupnog broja domaćinstava.

„Radove na ulici smo najavili pre nekoliko meseci prilikom obilaska SZR Vin i veoma mi je drago što se oni danas završavaju. Želim da se zahvalim gardonačelniku Cvetanoviću na konstantnoj podršci koju nam pruža. On je jedini gradonačelnik koji je ikada posetio naš kraj i svaka poseta je imala veliki značaj za nas. Urađena je elektrifkacija polja, izgrađena nova škola u Gorđem Krajincu, asfaltirane su ulice i atmosferska kanalizacija, rađeni su atarski putevi u Nomanici, Zloćudovu gde su i asfaltirane dve ulice“ – podsetio je Vučković.

Prisutnima se danas obratio i vlasnik SZR Vin Nenad Nastić, firme koja zapošljava 28 radnika i koja je na račun grada Leskovca tokom trajanja vanrednog stanja uplatila 100 hiljada dinara i donirala nameštaj Sigurnoj kući:

„Ovaj period će ostati upamćen u našem selu iz dva razloga. Prvi je što ove godine u prvi razred osnovne škole polazi osmoro dece, a to je rekord u poslednjih 50 godina. Drugi razlog je što smo dobili asfaltni put koji će svi meštani koristiti. Ulaganjem u infrastrukturu našeg malog sela se vidi vizija trenutnog rukovodstva, a to je ulaganje u budućnost. Zahvaljujem se gradonačelniku koji je svoje obećanje ispunio. Ova ulica je značajna i za posao u smislu reprezentativnosti svih klinejata koji dolaze do naše firme, koji će sada ići asfaltom a ne zemljanim putem.“

infocentarjug.rs