Srbija Vesti

Zbog mogućih lokalnih izlivanja Marić naložio monitoring

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je Sektor za vanredne situacije, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove da se podigne stepen pripravnosti i da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

„Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima“, rekao je Marić i ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

„Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi“, rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnosti dok padavine ne prođu, saopštilo je resorno ministarstvo.