Bojnik Vesti

ZBOGOM LEGENDO Preminuo Fejat Sejdić

Posle kratke i teške bolesti noćas je, u svom domu, u 76.godini preminuo „Kralj trube“ Fejat Sejdić jedan od najpoznatijih muzičara sa ovih prostora.

Stara Jugoslavija bila je ponosna na zvuk trube, a Fejat Sejdić bio je čovek kome su se poveravali veoma značajni muzički zadaci. Ovo i ne čudi kada se zna ono što kolege sa velikim poštovanjem govore o Fejatu: da je, kroz višedecenijski rad, stvorio svojevrsni trubački bonton, nepisana pravila o tome kako se trubači imaju ponašati tokom svirke, kako bi mušterija uvek bila zadovoljna i kako bi sve proteklo u najboljem redu. Svirao je sa svojim orkestrom Josipu Brozu Titu,  nekadašnjem predsedniku Francuske Šarlu De Golu, princu Tomislavu Karađorđeviću, predsedniku dr Zoranu Đinđiću, Milu Đukanoviću, Orsonu Velsu, Viliju Brantu, Leonidu Brežnjevu, Salvadoru Daliju, Ajrtonu Seni, velikom glumcu Ričardu Bartonu koji je posebno voleo našu zemlju, engleskoj kraljici Elizabeti Drugoj, i mnogim drugim svetski poznatim ličnostima. Orkestar Fejata Sejdića sarađivao je i sa Goranom Bregovićem i Emirom Kusturicom na filmu „Dom za vešanje“,  sa Čikom Bušikijem, osnivačem grupe „Džipsi kings“.

„Prošao sam svet, mogao sam da živim gde god sam hteo ali nema meni lepšeg mesta od mog Bojnika.… govorio je kralj trube Fejat Sejdić, koji je iza sebe ostavio mnogobrojnu porodicu.

Fejat Sejdić biće sahranje 23. avgusta u 14 časova na seoskom groblju u Bojniku.

Izvor:Youtube