Jug Srbije Lebane Vesti

Ždeglovo: U ovakvim uslovima je živela zlostavljana devojčica

Celu Srbiju potresla je priča o jedanaestogodišnjoj devojčici, zaostaloj u mentalnom razvoju, iz sela Ždeglova kod Lebana koju su šest muškaraca, starosti od oko 49 do 70 godina, seksualno zlostavljali mesecima unazad. Protiv njih su podnete krivične prijave.

1

Ovu priču, za naš portala ICJ, potvrdila je majka (V.Đ.) maloletne devojčice, koja je i dozvolila da uđemo u njihov dom i napravimo par fotografija.

6

„Ćerka mi se požalila pre nekoliko dana da je taj Rade vodio u malinjak i pored reke i da je tamo dirao ali ja ništa nisam prijavljivala jer sam se plašila da me posle neko ne ubije. Žalila mi se da je dirao i još jedan čovek iz sela ali ja ništa nisam smela da uradim a ni da prijavim“ – priča nam majka maloletne J.Đ. koju je, kako reče njena majka, Centar za socijalni rad odveo u hraniteljsku porodicu.

4

V.Đ. ima još troje dece ali su sada sa njom ostala samo dva sina.

„Porodila sam se marta meseca ove godine ali moj muž nije hteo da dozvoli da zadržimo to dete i odmah je dato u hraniteljsku porodicu“ – kazala je V.Đ. ali o razlogu, zbog čega njen suprug nije želeo to dete, nije htela da govori.

5

Koliko je teška situacija u ovoj porodici, vidi se kada uđete u dvorište ove porodice ali ulazak u njihovu porodičnu kuću bio je još teži….

3

2

Meštani ovog sela i pored toga što znaju  da je reč o majci koja ima mentalni zdravstveni problem, kažu da je ovo ipak veliki šok za sve njih ali jedino dobro, kako oni kažu, da je brigu o devojčici preuzeo Centar za socijalni rad.