Izbori 2020 Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Politika Vesti

Žene leskovačkog Foruma SNS-a tradicionalno delile ruže povodom predstojećeg praznika

Članice Foruma žena Srpske napredne stranke predstojeći dan žena 8. mart tradicionalno su obeležile, u centru Leskovca, podelom ruža i motivacionih poruka svojim sugrađankama.

“Žena stoji kao kapija na ulazu i izlazu ovog sveta”, ovim citatom našeg nobelovca Ive Andrića, predsednica Foruma žena Gradskog odbora SNS-a u Leskovcu Kristina Vasiljković obratila se prisutnima i naglasila da je žena stub svake porodice, kao i činjenicu da pripadnice nežnijeg pola moraju biti uključene u sve sfere društvenog života. Ona je dodala da samo ravnopravnost oba pola može dovesti do sveukupnog razvoja našeg društva.

„Rađanjem deteta, rodi se i jedna mama, zato je nama ženama instiktivno da se borimo za našu decu. Borba za našu decu osnovni je pokretač istrajnosti, upornosti i ogromne hrabrosti koju, sve mi, žene, imamo. Za sve žene u društvu, a posebno u politici, veoma je bitna solidarnost i uzajamna podrška, jer jedino tako možemo da doprinesemo boljem razvitku svih ciljeva za koje se kao žene zalažemo, a to su: ravnopravnost, jednakost, osnaživanje žena, kako u politici, tako i u društvenom životu, ekonomsko osnaživanje žena, zdravlju i obazovanju žena. Ovo su sve teme kojima se mi u Srpskoj naprednoj stranci bavimo i na čijem unapređenju kontinuirano radimo“ – istakala je predsednica Foruma žena Kristina Vasiljković i čestitala svim ženama praznik u ime GrO SNS Leskovac.
Info centar juga