Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Ženi koja je bacila novorođenče u koprive određen pritvor

Tridesetdvogodišnjoj Marini S. iz Oruglice, za koju se sumnja da je ostavila tek rođenu bebu pored puta, koja je nakon toga preminula na odeljenju neonatologije leskovačke Opšte bolnice, određen je pritvor od 30 dana, saznaje Info centar juga.
Ona se smunjiči da je u četvrtak u popodnevnim satima tek rođenu devojčicu bacila u koprive. Lekarskim pregledom je utvrđeno da se tog dana porodila što M.S. uporno negira. 
Foto: Jugmedia
Leskovačka policija Marini S. je najpre odredila zadržavanje od 48 sati, a zatim joj je Opštinski javni tužilac iz Lebana, po našim saznanjima, odredio zadržavanje od 30 dana. Istražne radnje i mere su i dalje u toku i preduzimamo ih zajedno sa javnim tužilaštvom u Lebanu, rekao je za Info centar juga Branimir Mitić iz PU Leskovac.
Javni tužilac Osnovnog suda u Lebanu Stanislav Stanković potvrdio je za Info centar juga da je M.S određen pritvor od 30 dana koji teče od juče. „Njoj se stavlja na teret krivično delo napuštanje nemoćnog lica. Pritvor joj je određen da ne bi uticala na svedoke“.
Potsetimo bebu su pronašli meštani nakon čega je beba odmah prebačena u Opštu bolnicu Leskovac.  Novorođenče je u bolnicu doneto u jako lošem stanju, cele noći je bila priključeno na kiseonik, lekari su dali sve od sebe da bebu stabilizuju, ali nažalost beba je preminula. 
Meštani sela Oruglica pričaju da Marini nije prvi put da se odluči na ovakav stravični čin i da je imala nekoliko pobačaja.