Društvo Lebane Vesti

"Životinjska farma" večeras na Urban festu u Nišu

Predstava teatra Gimnazijalc iz Lebana, nastupiće 5. septembra na 13. Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta „UrbanFest“ u Nišu.

Predstava koja je osvojila nekoliko nagrada na pozorišnim festivalima predstaviće se publici u Nišu u dvorištu Univerziteta u utorak od 22 sata, a prema najavi organizatora ukoliko pada kiša predstava će biti odigrana u lutkarskom pozorištu.

Mladi i talentovani gimnazijalci sa predstavom „Životinjska farma“ osvojili su prvo mesto na Republičkoj smotri gimnazijskih pozorišta u Kragujevcu, a predstava je takođe nagrađena i za najbolju režiju, a Teodora Srećković za najbolju žensku ulogu na Smotri amaterskih pozorišta Srbije, održane u Lebanu.

Predstavu “Životinjska farma” pisca Džoržda Orvela režirao je profesor srpskog jezika i književnosti Dušan Blagojević, uz pomoć koleginice Ivane Krstić, profesorke srpskog jezika i književnosti.

   

„Želeli smo da ispričamo priču o velikim lažima koje su postojale, postoje i postojaće – a u ime kojih su živote gubile hiljade i hiljade ljudi. „Životinjska farma” je predstava o mraku u čoveku, i oko čoveka , a u mraku je sve dozvoljeno, o trenucima kada ljudi sve više podsećaju na životinje, o dehumanizaciji čoveka i humanizaciji životinja“, kaže režiser predstave Dušan Blagojević i dodaje „Ovo je priča o vremenima u kojima se ne može raspoznati ko je svinja, a ko čovek – neka oproste svinje, što bi rekla moja nana“ zaključuje Blagojević.

Urban fest Niš, utorak 5. septembar 22 sta dvorište Univerziteta, u slučaju kiše lutkarsko pozorište. Dobro došli.