Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

„Zlatni kotlić gejzera“ u Sijarinskoj banji održava se 27. avgusta

Organizacija sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ iz Medveđe i Tirustička organizacija opštine Medveđa organizuju tradicionalno, sedmo po redu, takmičenje „Zlatni kotlić gejzera“ 2017. Takmičenje će se održati 27. avgusta 2017. godine u Sijarinskoj banji.

Kao i prethodnih godina, manifestacija počinje u 8 časova, na jezeru u Medveđi, takmičenjem u sportskom ribolovu na plovak za članove Organizacije sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ iz Medveđe. Takmičenje će se održati po kategorijama: mlađi pioniri, pioniri, juniori, kadeti, omladinci, seniori, veterani i invalidi i ratni vojni invalidi.

Od 12 do 14 časova na keju Banjske reke, ispred hotela „Gejzer“ u Sijarinskoj banji, počinje takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Takmičarske ekipe, koje mogu brojati najviše dva člana, mogu se prijviti u Organizaciji sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ iz Medveđe, putem telefona 064 397-9255, i u hotelu „Gejzer“ u Sijarinskoj banji, putem telefona 060 588-0440. Prijavljivanje je moguće do 27. avgusta, do 11 časova. Organizatori će svakoj ekipi obezbediti lokaciju na keju, bukova drva za kotlić i potrebnu količinu ribe, dok su prijavljene ekipe dužne da sa sobom ponesu kotlić za pripremanje riblje čorbe i začine za koje smatraju da su im potrebni.

Od 14 časova na platou ispred restorana „Snežnik“ biće upriličen kulturnoumetnički program koji će trajati sve do 15 časova kada će svečano biti proglašen pobednik sedmog po redu takmičenja „Zlatni kotlić gejzera“, kao i pobednici, po kategorijama, u takmičenju u sportskom ribolovu na plovak.

Posle zvaničnog ceremonijala proglašenja pobednika, za sve takmičare i sponzore biće organizovan svečani ručak, a za sve ostale prisutne besplatna degustacija pripremljenih ribljih čorbi.