Bujanovac Preševo Vesti

Zoran Stanković posetio Preševo i Bujanovac

Zoran Stanković i predsednici opština Preševo i Bujanovac najavili nova ulaganja u infrastrukturne projekte i obrazovanje.

Preševo – Bujanovac – Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, sastao se sa novoizabranim rukovodstvom opština Preševo i Bujanovac i razgovarao sa predsednikom opštine Preševo, Šćiprimom Arifijem i predsednikom opštine Bujanovac, Šaipom Kamberijem. Na sastancima se govorilo o aktuelnim projektima i planiranim programima u ovoj godini.
Šćiprim Arifi, „prvi čovek“ Preševa, istakao je da su izgradnja insustrijske zone i otvaranje novih radnih mesta prioriteti za ovu lokalnu zajednicu, te da je zainteresovan da rešava probleme građana Preševa, u saradnji sa svim relevantnim sagovornicima. Predsednik Koordinacionog tela rekao je da će podržati Arifija u realizaciji planiranih projekata.

Sastanak 01 Zoran Stankovic u Presevu i Bujanovcu Sastanak

Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac najavio je veća ulaganja u poljoprivredu dok će ostale prioritete odediti na sednicama lokalnog parlamenta kao i nakon usvajanja plana kapitalnih investicija.
Arifi i Kamberi su kao jednu od važnih tema, istakli pitanje udžbenika na albanskom jeziku. Zoran Stanković je naglasio da je Ministarstvo prosvete, po Zakonom predviđenoj proceduri, odobrilo četiri udžbenika za učenje albanskog kao maternjeg jezika u srednjim školama u kojima se nastava održava na albanskom jeziku, te dodao da će Koordinaciono telo nastaviti da bude posvećeno rešavanju svih pitanja iz oblasti obrazovanja, u tesnoj saradnji sa resornim ministarstvom.
Izvor: Koordinaciono telo