Jug Srbije Vesti

Zorana Mihajlović obišla je večeras radove na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru

Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović obišla je večeras radove na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, jedinom gradilištu gde se radi i noću, i poručila svim drugim izvođačima i podizvođačima da se, sledeći ovaj primer, organizuju i rade duže, jer će im dobre reference pomoći da dobijaju i druge velike poslove koji će se u Srbiji raditi.

“Večeras smo došli da pokažemo kako izgleda najteže gradilište u Evropi. Ovo je jedino gradilište na Koridoru 10 gde se radi noću, od 4.00 ujutru do 24 sata. A ono što je za nas važno jeste da završavamo ovaj putni pravac”, rekla je Mihajlovićeva koja je radove obišla u pratnji dva v.d. direktora “Koridora Srbije” Zorana Babića i “Puteva Srbije” Zorana Drobnjaka.

Mihajlovićeva je zahvalila radnicima i kompaniji Azvi, koji su shvatili koliko je važano da se sve završi na Koridoru 10, dodajući da od ovog gradilišta praktično zavisi sve dalje.
“Idemo korak po korak, Grdelica je teška, i zato je važno da se radi koliko god je moguće i koliko vremenski uslovi dozvoljavaju”, rekla je Mihajllovićeva koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vrednost investicije u Grdeličkoj klisuri je 280 miliona evra, podsetila je ona, i ukazala da je to ne samo najteže gradilište u Srbiji, več je i najzanimljivije za inženjere koji to iz Srbije i iz Evrope gledaju. Potpredsednica Vlade je apelovala na sve vlasnike i direktore kompanija, izvođače i podizvođače, da slede ovaj primer, da ubrzaju radove i produže radno vreme koliko je moguće, kako bi dobijali i druge važne poslove u Srbiji.

“Ovo nije apel radnicima, jer su oni uvek tu i rade ono što im kažu šefovi, ali je apel svim vlasnicima, direktorima kompanija, izvođačima, podizvođačima, ne samo na Koridoru 10 nego i na Koridoru 11, zatim onima koji rade na rehabilitaciji puteva – građevinska je sezona, pokušajte da se organizujete da radite duže od 15.00 ili 16.00 časova. Radite više, jer je ovo primer da je to moguće. Država je stvorila uslove da može da se radi, novca ima dovoljno, projekti su završeni, pa i od izvođača očekujemo završetak radova. Ukoliko to ne bude u roku, postoje negativne reference, dakle nećete moći da radite sve one velike druge poslove, koje će Srbija još dobijati”, poručila je potpredsednica Mihajlović.

V.d. direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić objasnio je da od kvaliteta na useku koji je večeras, zajedno sa potpredsednicom Mihajlović obišao, zavise i radovi na celoj deonici dugoj 6,1 km od Grdelice do Tunela Predejane.

“Zato smo se sa Azvijem dogovorili da produže radno vreme, i to su i učinili pa sada rade od 04.00 do 24.00 časa. Zato sam sada mnogo veći optimista”, rekao je Babić.