Jug Srbije Niš Srbija Vesti

Zorana Mihajlović: "Vlada je u ovaj aerodrom do sada uložila 4,5 miliona evra"

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u pratnji gradonačelnika Niša Darka Bulatovića posetila je aerodrom „Konstantin veliki“ koji ove godine beleži rekordan broj prevezenih putnika ka evropskim destinacijama,a uskoro će početi izgradnja i novog kontrolnog tornja čime će biti unapređena infrastruktura niške vazdušne luke.

zorana-mihajlovic-aerodrom-2

„Vlada je u ovaj aerodrom do sada uložila 4,5 miliona evra. „Konstantin Veliki“ je prošle godine imao 30.000 putnika, a već do kraja narednog meseca imaće 100.000 putnika“ – rekla je Mihajlovićeva.

zorana-mihajlovic-aerodrom-3

“Niški aerodrom će do kraja godine imati ukupno devet linija”, rekla je Mihajlovićeva, koja je posetila aerodrom zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

zorana-mihajlovic-aerodrom-1

Mihajlovićeva je istakla da Vlada želi da Aerodrom „Konstantin Veliki“ učini što komercijalnijim, jer ima budućnost i veoma je značajan za ceo region Zapadnog Balkana.
Potpredsednica Vlade je rekla da se ulaže novac u opremanje niškog aerodroma kako bi imao savremenu opremu i ispunjavao najviše bezbednosne standarde.

zorana-i-bulatovic-1

Ministarka je obišla i niški železnički čvor na Paliluli, čije je izmeštanje van centralne zone jedan od prioriteta grada, kako bi se smanjilo saobraćajno opterećenje, poboljšala bezbednost i smanjio se broj nesreća na pružnim prelazima, kojih je bilo u velikom broju prethodnih decenija.

zorana-mihajlovic-aerodrom-4