Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Region Srbija Vesti

Direktor RPK Goran Jović dobitnik specijalnog priznanja za doprinos preduzetništvu

Ekonometar i Magazin Biznis dodelili su u Beogradu obeležavajući 15 godina rada nagrade „Planeta Biznis“ menadžeru Draganu Filipoviću, Zoji Kukić iz Startita i Digitalne Srbije i osiguravajućoj kući ĐOR.

Specijalna priznanja za doprinos preduzetništvu dobili su:  direktor regionalne privredne komore u Leskovcu Goran Jović za sertifikaciju prehrambreni proizvoda i unapređenje regionalne saradnje i vlasnica čačanske firme Desert Zorica Selaković.

„Jug Srbije sadrži sve aspekte, geografske, političke, ekonomske i sve druge, i teško je raditi  u takvom okruženju ali je veliko zadovoljstvo kada napravite uspeh. Upravo to je bio naš cilj, da napravimo jedan ovako veliki uspeh, kako bi bili prepoznatljivi ne samo u Srbiji već i u Evropi“ – kazao je Jović i ovom prilikom pozvao Ekonometar i Magazin Biznis da i dalje, kao što su prepoznali značajan uspeh u Leskovcu, nastave da podržavaju privredne uspehe van Beograda.

Na panelu tokom proslave javni razgovor o privredi Srbije nekad i sad vodili su lice sa prve naslovne strane tadašnji ministar privrede i privatizacije Aleksandar Vlahović i sadašnji predsednik Privredne komore Srbije i lice sa najnovije naslovnice Marko Čadež.

Vlahović je rekao da su pored završetka strukturnih reformi za dalji razvoj privrede Srbije pored investicija ključna reč institucije koje bi se morale aktivirati na zaštiti ugovora, svojine, kroz efikasnije pravosuđe.

On je rekao da je Srbija za 15 godina više nego duplirala svoj BDP i dodao da bi sa stopama od sedam procenata rasta u sledećih 10 godina mogla da ga još jednom duplira.

Čadež je rekao da Srbija sada ima zdrav rast i dodao da bi trebalo sa privrede zasnovane na investicijama trebalo da se razvijamo ka privredi zasnovanoj na znanju, a kao primer je naveo uspehe IT sektor.

Za pet godina, on vidi Srbiju na jedinstvenom otvorenom tržištu Zapadnog Balkana, na pragu ulaska u EU u koju se unosi nove vrednosti i čini je još boljom. Kako je rekao, Srbija je već sada više ekonomski slična EU od nekih članica, a kao primer naveo je Maltu.

 

Info centar juga