Jablanički okrug Leskovac Vesti

Nastavljeno pakovanje i distribucija paketa pomoći za penzionere i socijalno ugrožene na teritoriji grada Leskovca

Danas je u leskovačkom Plavom paviljonu spakovano još 7000 paketa pomoći za penzionere sa primanjima do 35.000 dinara i za socijalno ugrožene, ukupno 15.000. Paketi koji su danas spakovani distribuiraće se u manojlovačkom i pečenjevačkom kraju.

Podsećamo, 8000 paketa koji su juče spakovani otpremljeni su ka vučjanskom i grdeličkom kraju, a mnogi penzioneri iz tih krajeva već su dobili svoj paket sa namirnicama.

„Okosnica našeg rukovodstva gradom je briga o ljudima. Posebna kategorija su naši najstariji sugrađani koji su tokom svog životnog veka mnogo učinili kako za naš grad, tako i za i državu. Oni su izgradili ovu zemlju i vreme je da sada mi brinemo o njima. Želimo da što više poboljšamo uslove za njihov kvalitetniji i bolji život i ova podela paketa je mali doprinos i skroman znak pažnje kojim pokazujemo da brinemo o njima. Kada sam kao lekar opšte prakse posećivao pacijente, shvatio sam da je starijim ljudima potrebna pažnja, ljubav, komunikacija i razgovor, a na ovaj način, kroz simboličan poklon, pokazujemo im upravo tu ljubav, pažnju i poštovanje. Paketi koji su spakovani usmeriće se prema grdeličkom i vučjanskom kraju i isti će, preko članova Saveta mesnih zajednica, krenuti da se dele. Sa ovim načinom pakovanja i distribucije nastavićemo i u narednom periodu, sa nadom da završimo do Velikog petka, kako bismo pokrili prvo udaljenija i okolna mesta, a onda i samo gradsko jezgro. Zahvaljujući dobroj organizaciji, već do sada je spakovano 8000 paketa. Iako deluje simbolično, kada znate da je to 9 šlepera i 200 tona robe, to je ipak ogroman posao i zahteva ozbiljnu organizaciju“, rekao je gradonačenik Leskovca dr Goran Cvetanović na juče održanoj konferenciji za novinare kada je krenulo pakovanje paketa pomoći za sve penzionere, sa teritorije grada Leskovca, sa primanjima do 35 hiljada dinara.

   

infocentarjug.rs