COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

U petak podela besplatnih sadnica građanima Medveđe

Opština Medveđa priključila se akciji „Posadi svoj hlad“ a podela besplatnih sadnica Belog Jasena planirana je za  petak 09. april. Uz svaku sadnicu dobićete i uputstvo za sadnju, a na sadnicama se nalaze i vezice sa logom društveno odgovornih kompanija koje su želele da ozelene mesta gde živimo, kao i prazan prostor za upisivanje datuma sadnje i imena onoga koje sadio.

„Ukoliko želite da budete deo ove akcije i da svojim delom date primer drugima i zasadite svoj Beli Jasen dođite 09. aprila u 12 časova u centru Medveđe kod spomen česme i preuzmite vašu sadnicu. Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!” – saopšteno je iz NVO Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice dodajući da se svi građani prilikom dolaska i preuzimanja sadnica moraju pridržavati propisanih mera i distance.

Svako posađeno drvo ima uticaj i na našu planetu i na kvalitet našeg života, zato se uključite i posadite svoj kiseonik.

 

infocentarjug.rs