Medveđa Vesti

Vredan poklon biblioteci u Medveđi

Biblioteka u Medveđi „Petar petrović Njegoš“ bogatija je za 138 novih naslova. Donaciju Ruskog fonda kulture, kao poklon i pomoć u širenju i obnovi književnog fonda, uručili su predstavnici Ruske humanitarne misije. 

Medveđa – Autonomna nekomercijalna organizacija podrške humanitarnih programa „Ruska humanitarna misija“ sa rukovodiocem Regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu Branimirom Nešićem, poklonila je 138 knjiga iz Ruskog fonda kulture biblioteci u Medveđi. U okviru donacije nalaze se i knjige za decu na ruskom jeziku, kao i knjige velikih ruskih pisaca. U ime Ruske humanitarne misije Branimir Nikšić rukovodilac regionalnog predstavništva za Balkan Ruskog fonda kulture, uručio je ovu vrednu donaciju direktorki Opštinske Biblioteke u Medveđi Nataši Đorđević.
Poklon biblioteci u Medvedji 3 Poklon biblioteci u Medvedji 2 Poklon biblioteci u Medvedji 4
Uvažene goste Ruske humanitarne misije, kao i direktorku Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ iz Niša, advokata Gorana Petronijevića i Mališu Petrušića u svom kabinetu primio je i predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić. Arsić se zahvalio direktorki Narodne Biblioteke iz Niša, predstavnicima Fonda kao i Zagorki Jovanović, profesorki Srpskog jezika u penziji koja je takođe donirala paket knjiga.

Poklon biblioteci u Medvedji