Vesti

Antić čestitao Dan rudara

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Antić, uputio je danas čestitke povodom 6. avgusta, Dana rudara.

On je, takođe, istakao da je njegova i obaveza svih koji rade u Vladi Srbije, da nagoveste nova ulaganja u rudarstvo u Srbiji, kao i da istaknu da su bolji uslova života i rada rudara i njihova sigurnost izvesni u skoroj budućnosti, napominje se u saopštenju ministarstva.

„Kao što sve važne i velike stvari ne mogu da se završe preko noći, tako je i ovaj ogroman posao modernizacije rudarstva u Srbiji proces, ali ono što možemo da vidimo već danas, prilično je ohrabrujuće i otvara veliku perspektivu ovoj profesiji. Ne samo da smo na pragu da se velika geološka otkrića i stručno verifikuju, već smo ušli u fazu  pregovora o ulaganjima u obalast rudarstva, koja će, siguran sam unaprediti čitave regione u Srbiji i doprineti opštem rastu privrede“, istakao je Antić.

DAN RUDARA 06.08.

Kako je dodao, u svakom od tih razgovora, osim ekonomske isplativosti ulaganja, neizostavno je pitanje zaštite na radu i nivoa sigurnosti rudara, ali i pitanje ekoloških standarda i održivosti projekta.

„Zato verujem u budućnost rudarskog posla u Srbiji i još jednom čestitam Dan rudara, uz tradicionalni pozdrav – srećno“, navodi se u čestitki.

Napominjući da je rudarski posao jedan od najtežih, Antić je rekao da se iskreno divi ljudima koji, radeći ovaj težak i naporan posao, nisu samo hranioci svojih porodica, već su pre svega hrabri i odvažni ljudi koji, uprkos napretku tehnologije primenjene u rudarstvu, i dalje trpe velika opterećenja i izlažu se visokom riziku.

 

Izvor:Tanjug