Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Direktor Gimnazije u Lebanu podneo neopozivu ostavku, učenici prekinuli štrajk

Učenici lebanske Gimnazije, koji su od ponedeljka u štrajku, vratili su se danas u školske klupe nakon saznanja da je Dragan Đorić, direktor Gimnazije u Lebanu, podneo  neopozivu ostavku.

„S obzirom na bojkot nastave od strane učenika Gimnazije u Lebanu, koji traje već dva dana, zbog neodlazka pozorišne sekcije Gimnazije na pozorišne susrete u Kragujevcu, a o čemu je doneta Odluka u skladu sa zakonskim odredbama i u skladu sa stručnim uputstvom Ministarstva o organizovanju takmičenja i smotri, a radi se o proceduralnoj grešci profesora Blagojevića, koji nije na vreme prijavio školi da teatar „Gimnazijalac“ treba da učestvuje u Kragujevcu i samim tim predstava zvanično nije prijavljena u određenom roku. Stavljajući u prvi plan funkcionisanje škole, obavljanje vaspitno obrazovnog rada i interese učenika i same ustanove imajući u vidu da bi daljim bojkotom nastave postojala mogućnost da se nastavna i školska godina ne završe regularno i da bi štetu pretrpeli učenici koji nisu krivi, podnosim ostavku na dužnost direktora Gimnazije. Molim ministra da me razreši dužnosti direktora u što kraćem vremenskom roku i postavi vršioca dužnosti kako bi škola nastavila sa redovnim obavljanjem vaspitno obrazovnog rada“ – navodi se u ostavci, koju je Đorić pročitao i pokazao na uvid novinaru Info centar juga a istu dostavio ministru Šarčeviću, Školskoj upravi i lokalnom rukovodstvu.

Podsećanja radi, Školski odbor i direktor Gimnazije u Lebanu zabranili su odlazak dramske sekcije na republičko takmičenje, smatrajaći njihovu predstavu neprimerenom. Zbog takve odluke deo učenika stupio je u štrajk.

U saopštenju Teatra „Gimnazijalac“, koje je potpisao Dušan Blagojević, najzaslužnije za njegove uspehe, navodi se da je Teatar „Gimnazijalac” Gimnazije u Lebanu trostruki pobednik prestižnih republičkih susreta, a svojim dugogodišnjim radom potvrđivao je kvalitet i doneo više od sedamdeset nagrada. Opština Lebane dodelila je Povelju Teataru „Gimnazijalac” Gimnazije u Lebanu za postignut naročiti uspeh u pozorišnom i umetničkom stvaralaštvu.

U vreme kada su lebanski gimnazijalci trebali da igraju predstavu u Kragujevcu, u dvorištu Gimnazije, kazivali prikazali su deo predstave. Deo učenika šetao je ulicama grada i izvodili svojevrsni perfomans.

 

(ICJ)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Direktor podneo ostavku imajuci u vidu interes ucenika IV razreda koji se ybog kratkog roka ne bi mogli upisati na fakultet. Velicina od coveka.

Komentarisanje je zatvoreno.