Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Druga donacija Rotari kluba iz Leskovca opštini Medveđa

Predsednik leskovačkog rotari kluba, gospodin Bratimir Nešić uručio je kompjuter sa pratećom opremom osnovnoj školi „Gornja Jablanica“ koja je ove godine obeležila 130 godina svoga rada, uz reči da im je cilj da u davanju inspirišu i druge.

Primopredaji računara prisustvovao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, koji se zahvalio članovima Rotari kluba Leskovca na donaciji u ime osnovne škole i đaka koji će da koriste računar u nastavi.

„Ponosan sam što sam u društvu humanitaraca koji kao najbolji u svojoj profesiji, rade na tome da društvo učine boljim. Moje je zadovoljstvo da smo uspostavili saradnju, i veliko hvala na ovoj vašoj drugoj donaciji za opštinu Medveđa u ovoj godini.“ naglasio je Arsić.

 

Rotarijanci iz Leskovca su do sada imali brojne humanitarne akcije. Tu su donacije medicinske opreme, pomagala, opremanje škola kompjuterima, stipendije za učenike i studente kao i pomoć marginalizovanim grupama.

Rotari klub Leskovca – Rotary club of Leskovac, koji u Leskovcu postoji, sa prekidima, još od 1935. godine, proslavio je 83 godine od osnivanja i 21 godinu od obnavljanja rada u prisustvu guvernera, Vlade Matića i uvaženih gostiju.

Rotari je međunarodna organizacija poslovnih ljudi uspešnih u svojoj profesiji koji teže idealu služenja i humanitarnog rada (Rotary International). Obzirom da rotarijanstvo, predstavlja elitno udruženje koje okuplja isključivo odabrane – lidere u profesijama, koji se udružuju kako bi pomogli svojim lokalnim zajednicama, ali i delovali globalno – učinili svet boljim i lepšim, ovog puta su donirali kompjutere dvema školama, a jedna od njih je osnovna škola „Gornja Jablanica“ u Medveđi.