Bojnik Vesti

Druga nagrada učenicima osnovne škole iz Kosančića

Učenici osnovne škole „Stojan Ljubić“ iz Kosančića isturenog odeljenja ove škole iz Gornjeg Brijanja učestvovali su na pozorišnom festivalu „Šta dramiš“ održanom u Nišu. Oni su se predstavili sa predstavom „Tetka metka“ i osvojili drugu nagradu. Tema prvog festivala bila je Ekologija i čistiji grad.

Oni su se predstavili sa predstavom „Tetka metka“ i osvojili drugu nagradu. Tekst predstave napisala je učiteljica Gordana Igić, koja je i režirala predstavu. U pripremi predstave učestvovale su i učiteljice Marina Milovanović i Bojana Đorđević. Ogromnu podršku dali su roditelji koji su uradili kostime i scenografiju. Prevoz cele ekipe od G. Brijanja do Niša je omogućila Opština Bojnik. Učenici osnovne škole „Stojan Ljubić“ iz Kosančića isturenog odeljenja ove škole iz Gornjeg Brijanja kao nagradu su dobili su uređeno i ulepšano dvorište.

Festival Sta dramis 04   Festival Sta dramis 02

Za tri prvoplasirane škole JKP “Mediana” iz Niša obezbedila je nagrade – uređenje školskog dvorišta. Na festivalu je, u polufinalnom takmičenju, sa svojim predstavama učestvovalo 19 škola. U finale je ušlo 6 škola.

Prvi festival ,,Šta dramiš,, su pokrenuli niški glumci Miroljub i Ivana Nedović, koji već duže vreme sarađuju sa nastavnicima koji vode dramske sekcije. Organizator Prvog pozorišnog festivala je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, a suorganizatori su JKP “Mediana” i Dečji centar. Finale je održano u Pozorištu lutaka. Sledeći festival biće na temu nasilja u školama.

Festival Sta dramis 03   Festival Sta dramis 05