Niš Vesti

Krkobabić: "Sa 56 vrhunskih lekara i najsavremenijom opremom Niška banja radi u punom kapacitetu"

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić posetio je danas Nišku Banju.

Krkobabić je sa predsednikom opštine Niška Banja Dejanom Jovanovićem i njegovim saradnicima, obišao tu banju da bi sagledao koje su mogućnosti da se ona potpuno revitalizuje, u okviru odluke koju je Vlada Srbije donela kako bi se pojedine banje stavile u punu funkciju.

„Rh centar sa tri klinike, za kardiologiju, reumatologiju i rehabilitaciju i službom za ortopediju je ključni faktor za razvoj Niške Banje. Sa 56 vrhunskih lekara i najsavremenijom opremom ovaj centar radi u punom kapacitetu“, rekao je Krkobabić.

Ministar je razgovarao sa osobljem i pacijentima koji su isticali kvalitet zdravstvenih usluga i ljubaznost zaposlenih.

„Za razvoj Niške Banje, ali i svih banja u Srbiji najprihvatljiviji je nemački model po kome prirodni resurs – voda, ostaje u vlasništvu države, a njime gazduje lokalna samouprava koja je i najodgovornija za turistički razvoj zajednice“, naveo je Krkobabić.

On je istovremeno ocenio da je premijer Aleksandar Vučić presekao Gordijev čvor kada su srpske banje u pitanju, ponovivši da je interes građana Srbije na prvom mestu, da je prošlo vreme neutemeljenih eksperimenata i da su lukrativna očekivanja pojedinaca i interesnih grupa prošlost.

Ministar Krkobabić se nakon posete Niškoj Banji, u Nišu sastao sa gradonačelnikom tog grada Darkom Bulatovićem i pritom istakao da okosnica razvoja Niške Banje mora da bude puna harmonija onog što predstavlja zdravstveni turizam sa slobodnom inicijativom investitora koji su spremni da ulažu u ostale vidove turističkog razvoja.

 

Foto:Infobiro.tv