Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Leskovac izdvojio 15 miliona za vertikalnu i horizontalnu signalizaciju – Prvi signalizacioni panel postavljen u Dubočici

Na teritoriji grada Leskovca u toku su radovi na postavljanju i održavanju vertikalne signalizacije, u vrednosti od 5 miliona dinara a radi se i obeležavanje horizontalne signalizacije za šta je izdvojeno 10 miliona dinara.

„U toku su radovi koji za cilj imaju povećanje bezbednosti saobraćaja na putevima, odnosno radovi na postavljanju i održavanju signalizacije. Grad Leskovac je potpisao novi ugovor za održavanje svetlosne signalizacije vredan 5 miliona dinara, a izvođač je firma Luks iz Leskovca. U sklopu ovih aktivnosti JKP Komunalac obeležava horizontalnu signalizaciju u gradu i danas se ti poslovi vrše u naselju Dubočica, dok se sutra nastavljaju u ulici JMBG, nakon toga u Radničkom naselju kako bi sve ulice u gradu bile obeležene, i za te namene je sa Komunalcem sklopljen ugovor vredan 10 miliona dinara. U okviru tog ugovora je pre tri godine uvedena novina, gde se obeležavanje horizontalne signalizacije vrši plastikom, a ove godine je novina u delu vertikalne signalizacije i u Dubočici je pored škola postavljena informaciona tabla sa svetlećim oznakama koja se napaja solarnom energijom i koja meri brzinu nadolazećih automobila i upozorava vozače da uspore ukoliko voze iznad dozvoljene. Cilj nam je da nabavimo rešenja i da na državnim putevima postavimo iste table“ – rekao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić i najavio radove na postavljanju zaštitne ograde na nekoliko lokacija u gradu i pojedinim mostovima.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je podsetio da se u školu ispred koje je postavljena informaciona tabla nije ulagalo duže od 30 godina, te dodao da je pored adaptacije i energetske sanacije ove zgrade urađena i ograda koja je dodatno unapredila izgled škole ali i bezbednost učenika. Semafori koji su danas postavljeni su prvi takve vrste u našem gradu, oni pokazuju brzinu kretanja, usmeravaju vozača i upozoravaju ga da smanji brzinu. Gradonačelnik je naglasio da će se lično zalagati da se ovakvi semafori postave na još nekoliko lokacija na kojima je potrebno povećati oprez u vožnji.

 

Info centar juga