Jug Srbije Medveđa Vesti

Nastavak radova na izgradnji ulice Nova zaobilaznica u Medveđi

Projekat izgradnje ulice Nove zaobilaznice u Medveđi imao je kraći zastoj zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Nadležni organi opštine su rešili problem, čime su se stvorili uslovi za nastavak radova.
Procenjena vrednost projekta, je oko 20 miliona dinara. Projekat se finansira sredstvima Koordionacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu od 11 miliona dinara, dok ostatak finansira opština Medveđa. Investitor projekta je opština Medveđa, a izvođač „Trace PZP Vranje d.o.o“.
 
Šef ispostave ove firme, Dragan Kovinić kaže da preduzeće daje sve od sebe da se radovi završe što pre jer nailazi hladno i kišovito vreme. Trenutno se radi novo podno tlo i popunjavanje rupa do nivoa gde ide tampon od šljunka 30 cm. Sledeći radovi su nanošenje tampona od tucanika debljine od 10-15 cm i završnih dva sloja asfalta. Radiće se kompletna putna infrastruktura: vodovod, javna rasveta, kanalizacija i atmosferska kanalizacija.
Kiša koja je prethodnih dana padala natopila je teren, ali se nadležni nadaju da će se teren osušiti, kako bi se ispoštovala dinamika koja je dogovorena sa predstavnicima lokalne samouprave. Rok za realizaciju ugovora je 60 dana od dana uvođenja u posao.