Bojnik COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Srbija Vesti

Od juče je registrovano 5 novoobolelih u Leskovcu, procenat pozitivnosti 3,47%

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, prilikom današnje posete kompaniji TeraStil izneo je najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Jablaničkom okrugu.

„U našem gradu ukupno od početka epidemije registrovano je 410 slučajeva virusa korona. Od juče je registrovano 5 novoobolelih u Leskovcu od testiranih 144 lica, procenat pozitivnosti 3,47%. Stanje u ostalim opštinama na današnji dan je: Vlasotince 111, Lebane 30, Bojnik 27, Medveđa 4. Ukupno u okrugu 582 lica.

Što se tiče masovnog testiranja u fabrici Jura, juče sam izneo podatak da je od 1865 testiranih, pozitivno 39 lica. Danas je stiglo još 55 rezultata, od ponovljenih 412, od kojih su 2 pozitivna, stoga ukupan broj zaraženih, od ukupno testiranih 1920, na današnji dan 41 lice – od toga je 38 lica iz Leskovca, 3 iz Lebana. Čekaju se rezultati za preostalih 357 lica. Od prvog potvrđenog slučaja 06. aprila do danas u fabrici Jura je prisustuvo virusa potvrđeno kod 113 zapolenih. Broj hospitalizovanih je 128 lica u Kovid bolnici, od toga 59 radnika Jure, od mog poslednjeg izveštaja, bilo je 8 prijema, 11 otpusta i nijedan pacijent nije upućen u Klinički centar Niš. Do sada je u Kovid bolnici izlečeno i otpušteno 263 pacijenta, a iz privremenih bolnica 147, što ukupno iznosi 410. Na nivou Okruga ukupno do sada je testirano 8253 lica, od toga samo u Leskovcu 5750, dok se čekaju rezultati za 262 lica“ – rekao je Cvetanović.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.