Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opština Lebane dobila koordinatora za rešavanje pitanja koja su vezana za život i rad Roma

Opština Lebane dobila je koordinatora za rešavanje pitanja koja su vezana za život i rad Roma na teritoriji ovog grada. Za koordinatora je postavljen Saša Pešić koji je ovu dužnost obavljao i ranije, odnosno u periodu od 2007. do 2014. godine.

Romski koordinator će imati zadatak da artikuliše sve potrebe Roma, a kako sam kaže za svoj rad imaće potpunu podršku lokalne samouprave jer će njegovo radno mesto biti sistematizovano i imaće svoju kancelariju u zgradi Skupštine opštine Lebane.

Pešić ističe da je prioritet da se urade spiskovi mesečnih karata učenika romske nacionalnosti koji se školuju, a uslediće i razgovori sa predstavnicima Kompanije PWW radi uklanjanja divlje deponije u Romskom naselju. On naglašava da ga očekuje i obiman posao vezan za upis nekretnina u Katastar nepokretnosti, kako bi pojedina lica mogla da ostvare prava iz oblasti socijalne zaštite.

Saša Pešić je romski koordinator sa dugogodišnjim iskustvom i pozitivnim rezultatima u svom radu.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.