Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Opština Medveđa zaključila Sporazum sa Nacionalnom službom za zapošljavanje

U skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Opštine Medveđa za 2019. godinu, a na osnovu učešća u finansiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja, opština Medveđa je zaključila Sporazum sa Naconalnom službom za zapošljavanje.

Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja (APZ) predviđa finansijsko učešće opštine Medveđa. Sredstva za programe ili mere ovog Sporazuma koristiće se za program Javnih radova u ukupnom iznosu od 7.500.000,00 dinara, od čega su 3.000.000,00 dinara sredstva opštine Medveđa a iznos od 4.500.000,00 dinara sredstva Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pored ovog finansijskog dela, na opštini je da pripremi javne pozive/konkurse za učešće poslodavaca i nezaposlenih u realizaciji programa ili mera APZ, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

U protekloj godini za javne radove bilo je opredeljeno 6.000.000,00 dinara, što je 1,5 milion dinara manje nego ove godine.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.