Bojnik Leskovac Medveđa Vlasotince

Plesalo se i na Širokoj čaršiji u Leskovcu

Manifestacija „Rastimo uz ples“, koja je održana na Širokoj čaršiji, ove godine okupila je preko 1500 mališana iz svih vrtića Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ u Leskovcu. Preko 1200 predškolaca i 300 dece najstarijih grupa celodnevnog boravka, sa svojim roditeljima i vaspitačima, plesalo je uz desetak poznatih dečijih numera. Manifestaciju, koja se četvrti put organizuje u Leskovcu, otvorio je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je učesnicima poželeo da uživaju i da se dobro zabave.

-Značaj ove manifestacije je ogroman jer je ona dobar način za širenje prijateljstva, saradnje i zajedništva. Širom sveta, 1. jun se obeležava u čast roditelja i njihove posvećenosti deci, a jedna od specifičnosti ovog događaja je upravo učešće roditelja u plesu. Ovo je još jedna prilika da kod dece negujemo toleranciju, ljubav, uzajamnu podršku i da širimo pozitivne emocije i energiju – rekao je gradonačelnik.

Na manifestaciji „Rastimo uz ples“, koju već šest godina organizuje Dečija plesna asocijacija, učestvovalo je 14 680 dece iz 73 predškolske ustanove Srbije, Brčko distrikta, Bosne i Hercegovine, Crne Gore sa svojim vaspitačima i roditeljima.

RASTIMO UZ PLES 5 RASTIMO UZ PLES 6 RASTIMO UZ PLES 4 RASTIMO UZ PLES 3  RASTIMO UZ PLES 2   RASTIMO UZ PLES 1