Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Prijem za mlade leskovačke sportiste

U Svečanoj sali grada Leskovca upriličen je prijem za članove Atletskog kluba „Dubočica“ i Plivačkih klubova „Leskovac“ i „Dubočica“ koji redovno osvajaju brojne medalje na republičkim i međunarodnim takmičenjima. U ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića prisutnima se obratila zamenica Ana Janković Stojanović:

„Veliko je zadovoljstvo i čast što smo danas ugostili našu uspešnu atletičarku Tanju Antić koja je na na republičkom takmičenju u Ćupriji osvojila srebrnu medalju u juniorskoj kategoriji, njenog trenera LJubomira Rakovića nosioca tutule najboljeg trenera u Leskovcu, i naše uspešne plivače, iz Plivačkog kluba ,,Leskovac“ koji su na Međunarodnom plivačkom takmičenju Mladost Rozenfild održanom u Zrenjaninu osvojili ukupno 15 medalja. Čestitke upućujemo i Mariji Popović, atletičarki koja je u Ćupriji osvojila srebrnu medalju u kategoriji seniorki. Danas su sa nama i plivači iz kluba „Dubočica“ koji već sutra putuju u Budimpeštu na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom i to je razlog što trenutno većina njih nije sa nama. NJihov član Nina Stanisavljević, je napravila vanserijski uspeh kada je ispunila Be olimpijsku normu. Ovi mladi i uspešni ljudi poseduju ogroman potencijal, sportski duh i talenat, koji je prepoznat i pravilno usmeren i vredan je svakog poštovanja i divljenja.“

Tanja Antić, učenica Trgovinsko-ugostiteljske škole koja sa svakog takmičenja u grad na Veternici donese medalju je kazala da sledećeg četvrtka nastupa na Međunarodnom turniru u Češkoj i da će dati sve od sebe da napravi što bolji rezultat, te preporučila mladim ljudima da počnu da se bave atletikom.

Iva Petković, dobitnica Oktobarske nagrade i članica kluba „Leskovac“ je kazala da devet godina unazad trenira plivanje i da je tri puta zaredom proglašavana sportskom nadom grada Leskovca. Ona se zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža mladim talentima i istakla da je njen najveći dosadašnji uspeh ispunjena norma za reprezentaciju u tri discipline.

Viktor Dimitrijević, plivač kluba „Dubočica“ je istakao da je pomoć grada Leskovca izuzetno značajna za sve sportiste, posebno zbog toga što je iz godine u godinu sve veća. On je obećao da će rezultati leskovačkih sportista biti još bolji.

 

infocentarjug.rs