Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Sport Srbija Vesti

Srebro za decu iz Bojnika na međunarodnom karate turniru „IPON kup 2020“

U sali Sportsko-rekreativnog centra Dubočica, u subotu 23. februara, održan je 20. Međunarodni karate turnir „IPON kup 2020“. Učešće je uzela 41 ekipa iz Severne Makedonije, Bugarske i Srbije sa preko 800 takmičara.

Karate klub Pusta reka Bojnik predstavljalo je dvadeset takmičara u svim kategorijama. Zdravković Aleksa, Mišić Danilo i Stojković Danilo osvojio su drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji istakli su se Aleksandar Dimitrijević i Milković Andria. Klub je na kupu imao i dvojicu sudija reprezentativce Aleksandra Stojanovića i Nikolu Denića.

„Predstoje nam još neka značajna takmičenja u narednom periodu, ali početkom aprila meseca najbitnije je Evropsko prvenstno i Kohai kup u Banjaluci, u Republici Srpskoj za koje su pripreme u toku. Ovom prilikom bih se zahvalio lokalnom rukovodstvu za svu ogromnu podršku koju dobijamo“ – kazao je za Innfo centar juga trener Karate kluba Pusta Reka, Igor Zdravković.

Krajem prošle godine karatisti Karate kluba Pusta reka iz Bojnika na Svetskom prvenstvu u Češkoj osvojili su treće mesto.

Info centar juga