Bujanovac Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Pčinjski okrug Politika Preševo Vesti

Stanković: „Teška retorika dovodi u zabludu obične ljude“

 Zoran Stanković,  predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, kaže da je političkim predstavnicima Albanaca iz ovih opština nebrojeno puta rečeno da oni nisu tema razgovora u Briselu, kao i da su oni „građani Republike Srbije i da svoje probleme, kao i do sada, rešavaju u nadležnim državnim organima zemlje u kojoj žive“.   

Povodom izjava političkih lidera tokom jučerašnje konferencije za novinare u Prištini, Stanković je rekao da teška retorika dovodi u zabludu obične ljude i da je veoma nepopularna.

„Kada tako lako kažete da ste najdiskriminisanija nacija, onda sigurno znate da ta teška retorika uvek upozorava na problem i loše kvalifikuje državu u kojoj živite. Ako to za vas podrazumeva da bi trebalo da imate poseban tretman, onda sigurno znate da vi to u Srbiji imate, kao i brigu države koja poštuje Ustav RS, zakone i konvencije o pravima nacionalnih manjina i ulaže u te tri opštine i sredstva i napore kako bi građani što bolje živeli. Kada kažete da bi vam bilo negde drugo bolje, onda morate da budete svesni koju političku igri igrate i za koga, kao i šta možete da dobijete, a šta da izgubite u njoj. Morate, takođe, da budete svesni i kako se vaše reči reflektuju kod građana Srbije“, rekao je Stanković i dodao da su život i politika stalni proces donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti.

„Srce jednog političara mora da bude u glavi. Svaki lider mora da vodi, pre svega, računa o građanima i  da ne podiže tenzije tamo gde ih nema“, kazao je Stanković.

„Čuo sam juče na pomenutoj konferenciji za novinare od jednog političkog lidera Albanaca iz opštine Preševo, da ideja o granicama nije Tačijeva nego Albanaca iz Preševa iz 1992. godine. Upravo sam od istog tog političara čuo svojevremeno da je vreme da se stavi tačka na priče o promenama granica na Balkanu i da Preševo i druge albanske opštine na jugu svoju budućnost treba da traže u okvirima Srbije“, (intervju avgust 2016.) objasnio je Stanković.

Stanković je istakao i da će, bez obzira na sve, u državi Srbiji imati uvek konstruktvinog saradnika čija ruka je pružena.

„Svi politički lideri iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa veoma dobro znaju da je najveći problem u tim opštinama ono što zanima obične ljude, a to je nezaposlenost. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti, kao i do sada, da zajedno sa drugim državnim organima Republike Srbije radi na poboljšanju uslova života i rada grđana u tim opštinama“, nagalsio je Stanković.  

Predsednik Koordinacionog tela istakao je da je u ove tri opštine juga centralne Srbije bezbednost stabilna, da nema međunacionalnih i drugih sukoba i tenzija.

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.