Jug Srbije Lebane Vesti

Starešina hrama u Lebanu Jerej Filip Stevanović poziva svoje sugrađane na osvećenje i paljenje badnjaka 

Starešina hrama u Lebanu i paroh treći lebanski Jerej Filip Stevanović poziva svoje sugrađane na osvećenje i paljenje badnjaka u porti sabornog Hrama u Lebanu. Ovaj poziv prenosimo u celosti.

Čestitajući Rođenje Gospodnje – Božić starim našim pozdravom MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI! Obaveštavamo verni narod da će se osvećenje i paljenje badnjaka zbiti u porti sabornog Hrama u Lebanu sa početkom od 16:00 h. 

Organizovana litija po badnjak će krenuti od 14 časova od Crkve u šumu po badnje drvo. U nastavku ćemo se Bogu pomoliti na večernjoj službi u 16:00 sati.

Na sam praznik Rođenja Hristovog će se služiti Sv. Liturgija od 8 časova gde će se pričestiti oni koju su postili i koji su se Bogu molili u toku ovog Božićnjeg posta, kao i sva krštena deca do 7 godina. Verni narod koji nije jeo niti pio ništa pre Liturgije će dobiti osvećeni hleb – naforu kao Blagoslov.

 

SREĆNI PRAZNICI,                                                   
BOGOM BLAGOSLOVENA NOVA GODINA,
Svako dobro
Starešina hrama u Lebanu i paroh treći lebanski
Jerej Filip Stevanović

 

Foto:Boban Zlatanović

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.