Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Životinjska farma osvojila još dve nagrade

Na Međunarodnom festivalu omladinskih i dečijih pozorišta u Jagodini Teatar lebanske Gimnazije osvojio je dve nagrade. Bratislav Zdravković nagrađen je za najbolju epizodnu mušku ulogu, a kolektiv Životinjske farme za najbolji scenski pokret na Festivalu.

Kako stoji u obrazloženju nagrade za najbolju epizodnu mušku ulogu koju je žiri dodelio Bratislavu Zdravkoviću, za ulogu Napoleona u predstavi „Životinjska farma“,  Bratislav Zdravković je bio upečatljiv i kreativan, pokazujući da je dobar partner i izuzetno važan u pozorištu.

Predstava je osvojila i nagradu za scenski pokret, jer je po mišljenju žirija ovo predstava u kojoj je iskazan veliki trud koji je rezultirao uspehom, a scenski pokret je podignut na zavidan nivo. Predstavu „Životinjska farma“po tekstu Džordža Orvela režirao je Dušan Blagojević a sa velikim uspehom izvodi  Teatar „Gimnazijalac“ iz Lebana.  Predstva, može se slobodno reći, gde god se pojavi izaziva veliku pažnju kako publike, tako i stručne javnosti, a treba naglasiti i da je osvojila dosta nagrada, što samo potvrđuje njen kvalitet.