Kuvar Zdravlje

CARSKA SALATA…

Za pripremu Carske salate potrebni su sledeći sastojci:
4 kg paprika
3 kg sargarepa
3 kg karfiol
Zacini:
Po ukusu persun
Po ukusu beli luk
Zaliv:
1/2 l ulja
1 l sirce
300 gr soli
300 gr secera
1 ( 10 gr ) salicil

Priprema:
1. Povrce iseckati i staviti u jednu veliku šerpu, dodati secakni peršun i beli luk ( bolje je kasnije to dodati ) i zaliv.
2. Ostaviti pokriveno 1 dan, povremeno promešati rukom za to vreme i puniti tegle tako što ćete zahvatati povrće sa sokom i kad bude nepuna tegla, pritisnuti da povrće pusti i svoj sok ( ja imam malu kutlaču i njom punim i pritiskam ) i kad napunite teglu i tečnost pokrije povrće, stavite plastične resetkice da pritisnu povrće na dole i zatvorite tegle.
Posluživanje
Beli luk i peršun staviti kad ređate, između redova povrća jer se oboji tečnost ako se peršun stavi odmah.
Koristiti alkoholno sirće.

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.