„KËTI PROBLEMI DUHET TI QASEMI SISTEMATIKISHT “ – MILLENA MLADENOVIQI – PSIKOLOGE „NIKOLLA TESLLA“ MEDVEGJË

Cilat janë abuzimet më të shpeshta të fëmijëve në internet që takuat? Fëmijët dhe të rinjtë  me një fjalë sot jetojnë  në internet, komunikojnë më shumë nëpërmjet rrjeteve sociale sesa drejtpërdrejt . Ata shpesh nuk janë në dijeni të rreziqeve me të cilat përballen në internet. Shumë konflikte dhe sjellje abuzive në shkollë rrjedhin nga […]

MARIJA GJORGJEVIĆ – PSIKOLOGE E SHKOLLËS SË MESME SVETOZAR KRSTIQ TOZA NË VUQJE THOT „SI NË INTERNET ASHTU EDHE NË JETËN E PËRDITSHME,DUHET TI RRESPEKTOJM RREGULLAT E SJELLJES, NDERIN PERSONAL DHE TË HUAJ.

„SI NË INTERNET ASHTU EDHE NË JETËN E PËRDITSHME,DUHET  TI RRESPEKTOJM RREGULLAT E SJELLJES, NDERIN PERSONAL DHE TË HUAJ. MARIJA GJORGJEVIĆ – PSIKOLOGE E SHKOLLËS SË MESME SVETOZAR KRSTIQ TOZA – VUQJE Teknologjitë moderne, prindërit dhe fëmijët. Si e ndryshon ky trekëndësh i marrëdhënieve sjelljet, zakonet dhe vlerat e fëmijëve? Ka shumë teknologji përreth nesh. […]

MIA KULLIQ – PSIKOLOGE E QENDRËS PËR PUNË SOCIALE LESKOVC … „MJER PËR ATË QË OFENDON FËMIJËN …“

Cilat janë abuzimet më të zakonshme të fëmijëve në internet që takuat? Dërgimi i mesazheve me përmbajtje të papërshtatshme, në të cilën njihet dhuna verbale, e cila është gjithnjë e më e zakonshme tek fëmijët dhe të rinjtë. Këto mesazhe zakonisht dërgohen përmes mesengjerit, viberit , instagramit, email-it. Shperndarja e fotografive që fyejnë dinjitetin dhe […]

Bojana Šolaja – „Internet bi trebalo da bude sredstvo kroz koje djeca postaju humani ljudi, a ne suprotno tome“

„Internet bi trebalo da bude sredstvo kroz koje djeca postaju humani ljudi, a ne suprotno tome“ – Bojana Šolaja, Zlatna savjetnica Ombudsmana Crne Gore   – Koje su najčešće zloupotrebe dece na internetu sa kojima ste se susretali? Primjera zloupotrebe djece na internetu ima mnogo i dešavaju se svakog dana. Iako ima mnogo korisnih informacija do kojih […]

ICJ na Konferenciji o zaštiti maloletnika u Podgorici

U okviru projekta „Zastita dece od zloupotreba na internetu”, Info Centar Jug  je bio pozvan na regionalnu konferenciju Zapadnog Balkana „Zaštiti i poštuj-čuvajmo ljudska prava“, koja je održana krajem novembra meseca u Podgorici, u organizaciji Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Agencije za elektronske medije. U okviru dva dana predavanja, […]

SI TË LUFTOJM KUNDËR ABUZIMIT KIBERNETIK ?

Cyberbullying është përkthyer si dhunë virtuale, elektronike, kibernetike ose dixhitale,  keqtrajtim dhe kjo është çdo sjellje e qëllimshme e përsëritur dhe agresive e një individi ose grupi njerëzish që përdorin informacione dhe / ose telekomunikime, qëllimi i të cilave është të dëmtojë ose  keqtrajtojn  të tjerët. Çdo lloj dhune mund t’ju bëjë të ndiheni të […]