Leskovac Vesti

DS predlaže mere štednje SNS-u

Saopštenje za javnost Gradskog dobora Demokratske stranke Leskovac.

Leskovac – Na sednici gradske Skupštine, održanoj 27. I 28. juna ove godine, SNS je učinio sve da zabašuri podatke o katastrofalnom stanju u leskovačkim javnim preduzećima, saopšteno je danas iz GO DS-a u Leskovcu.
Na toj sednici smo, zahvaljujući i odbornicima DS-a, saznali da direktorka „Vodovoda“ nije prijavila izveštaj Državne revizorske institucije od novembra prošle godine, da se „Dom“ nalazi pred raspadom, da Stambena agencija čak ni ne zna kojim nekretninama raspolaže,  a da Apotekarska ustanova „Leskovac“ grca u dugovima iz kojih ne može da se izvuče.
Dakle, produžavanje sednice do ranog jutra  imalo je jedini cilj da od javnosti sakrije tačne podatke o gubicima onih koji bi morali da pune gradski budžet. Izveštaji o radu javnih preduzeća su više nego poražavajući, pa je jedini način da se ne sazna istina bio da se sednica oduži duboko u noć. Samo na taj način bilo je moguće da se sakrije da, uprkos gubicima, članovi nadzornih i upravnih odbora primaju nadoknade u preduzećima koja se raspadaju, samo tako bilo je moguće sakriti rupu od budžetu od pola milijarde dinara, samo tako bilo je moguće jednu nesposobnu i bahatu vlast abolirati za sve neuspehe u prethodnoj godini!
Navodno obrazloženje glasilo je da SNS-ovci navodno žele da uštede na troškovima još jednog dana zasedanja Skupštine. Verujemo da je to minimalna ušteda a pošto se apsolutno slažemo sa idejom ozbiljne uštede, DS predlaže sledeće:
1. Da ODMAH budu ukinute sve nadoknade za članove upravnih i nadzornih odbora!
2. Da ODMAH budu ukinute sve nadoknade članovima Gradskog veća!
3. DA svaki putni nalog za službena putovanja gradonačelnika i njegovog kabineta bude odobren samo od Skupštine!
4. Da Uprava za finansije podnosi izveštaj Skupštini najmanje jednom mesečno!
5. Da Grad Leskovac raskine ugovore o radu sa svim licima koja su zaposlena u vreme važenja Zakona o zabrani zapošljavanja i da za ta radna mesta raspiše konkurse, na kojima će jednake mogućnosti za dobijanje posla imati svi građani Leskovca, bez obzira na stranačku pripadnost!
Ukoliko predlozi DS-a budu prihvaćeni, poverovaćemo u namere da se štedi. U suprotnom, i ova gradska vlast biće još jedna koja misli samo o sebi, a najmanje o građanima Leskovca! Ukoliko lokalna vlast odbije predloge DS-a, svima će postati jasno da je cilj nove vlasti samo opstanak po svaku cenu, makar ta cena bila budućnost svih građana Leskovca, navodi se na kraju saopštenja GO DS-a iz Leskovca.