COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Izmene u režimu rada leskovačkih fabrika

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović danas je govorio o radu fabrika stranih investitora u Leskovcu i naglasio da su neke od fabrika obustavile rad, da će neke od njih to učiniti a da će neke raditi smanjenim kapacitetom sve dok situacija to dozvoljava.

„Jura sutra, 26. marta, obustavlja rad, sem fabrike Jura 3, gde će raditi 250 radnika, koji svakako rade u najčistijoj sobi u čitavoj Evropi i dužni su da prođu proces dekontaminacije. Planirano je da se pogoni južnokorejskog investitora otvore 06. aprila tekuće godine. Falke prestaje sa radom u petak, 27. marta pa sve do 13. aprila. U turskoj kompaniji Džinsi trenutno radi 200 od ukupno 950 radnika od čega 100 šije maske za potrebe leskovačke bolnice, dok rad u potpunosti obustavljaju od ponedeljka 30. marta. Aptiv pakard je smanjio broj radnika na 450, od 1600, a Autostop je prestao sa radom prošle nedelje, osim nekoliko radnika koji šiju maske za potrebe bolnice. Sve kompanije su podložne promeni u smislu produženja obustave rada ukoliko to bude potrebno zbog epidemiološke situacije“ – kazao je danas Cvetanović na osnovu podataka dobijenih od menadžmenta pomenutih kompanija.

 

Grad Leskovac

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.