Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovac primer dobre prakse

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare podsetio građane da je, 15. marta u Vladi Republike Srbije, Leskovac prikazan kao primer dobre prakse u popisu nelegalno sagrađenih objekata.

„Nismo imali lak zadatak jer smo po broju naseljenih mesta u Srbiji, a treći po teritorijalnoj rasprostranjenosti. Zahvaljujući angažovanju stručnih lica i intenziviranju procesa popisa poslednjih meseci, izvršena je kontrola više od 85 hiljada objekata, od toga je notirano skoro 60 hiljada objekata koji su nelegalni na teritoriji grada Leskovca, tačnije 59.321 objekat. Na poslovima popisa radilo je 6 građevinskih inspektora, 12 popisnih komisija, 7 stručnih lica među kojima su dva diplomirana pravnika, 5 diplomiranih arhitekta i građevinskih inžinjera“ – kazao je Cvetanović.

„Naročito me raduje što su na ovim poslovima angažovani mladi i obrazovani ljudi, koji su dobili priliku da rade u struci unoseći novu energiju, novo znanje, stručnost i značajno doprineli ubrzanje postupka popisa“ – rekao je Cvetanović zahvalivši se ovim mladim ljudima kojima je pripisao ovaj uspeh.

Novinarima se obratila i Jovana Krstić, master pravnik koja je bila angažovani na popisu nelegalnih objekata u Leskovcu.

„Drago mi je što je u ovom gradu došlo vreme da se u ovom gradu cene znanje i diploma i želja mladih ljudi za radom i dokazivanjem a još draže mi je što ćemo, po završetku popisa, biti angažovani i na poslovima ozakonjenja objekata. Ovom prilikom se zahvaljuje gradonačelniku i lokalnoj samoupravi pružaju šansu mladima i što nam ukazuju poverenje omogućavajući nam da steknemo dragoceno radno iskustvo i da radimo ono za šta smo se školovali“ – kazala je Jovana Krstić.

(ICJ)