Društvo Leskovac Vesti

Cvetanović u poseti porodici Mitić, u selu Palikuća

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo porodice Mitić u Palikući i tom prilikom istakao da posete poljoprivrednim proizvođačima predstavljaju posebnu čast i zadovoljstvo.

Poseta porodici Mitić

„Porodica Mitić uzgaja kulture za sopstvene potrebe na 20 hektara obradive zemlje – pšenicu, kukuruz, raž, detelinu, a pored toga imaju i farmu muznih krava i tovnih junadi – između 40-45 grla. Naš domaćin sarađuje sa mlekarom Biomlek i mesarom Simag gde dalje plasira svoje proizvode. Nabavio je i novi traktor preko programa Svetske banke kako bi osavremenio i dalje unapredio svoju proizvodnju i čestitamo mu na upornom i vrednom trudu, radu i zalaganju. Danas smo delili poljoprivredne subvencije u grdeličkom kraju, sutra delimo u vučjanskom, u subotu u pečenjevačkom kraju, i ponoviću, za narednu godinu planiramo da izdvojimo preko 100 miliona dinara, zato što to naši poljoprivredni proizvođači i zaslužuju.“ rekao je Cvetanović.

Selo Palikuća

„Ono što možete da vidite, ovde je zdrav temelj za razvoj poljoprivrede i za dalje postepeno unapređenje i širenje kapaciteta. Ovo je prava porodična firma i upravo zbog vrednog rada država je pomogla. Hvala poljoprivrednicima jer zahvaljujući njima imamo zdravu hranu i svi znamo da oni rade svakodnevno i sve vreme“ poručio je Cvetanović.

Nenad Mitić, selo Palikuća

Domaćin Nenad Mitić zahvalio se državi, predsedniku Vučiću, gradu Leskovcu, PSSS i predsedniku Cvetanoviću na podršci i pomoći koju mu konstantno pružaju.

„Konkurisali smo kod programa svetske banke, uz pomoć lokalne samouprave i PSS-a prošli smo na konkursu i dobili traktor. Zahvalni smo svima na pomoći i predsedniku Vučiću što je taj program 50/40/10 zaživeo. Postepeno širimo svoj posed, imamo 20 muznih grla i baš danas se otelilo jedno tele.“

infocentarjug.rs