Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Potpisan ugovor sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem za sufinansiranje izgradnje Regionalnog inovacionog startap centra u Leskovcu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je ugovore sa predstavnicima devet lokalnih samouprava Ovčarsko-kablarske klisure i Jugozapadne Srbije za dodelu budžetskih sredstava u iznosu od ukupno 1,4 milijarde dinara.

Reč je o sredstvima za sufinansiranje razvojnih infrastrukturnih projekata, a ugovore je sa ministrom, između ostalih, potpisao i član Gradskog veća grada Leskovca Zoran Branković u ime gradonačelnika Gorana Cvetanovića, a u vezi sa izgradnjom Regionalnog inovacionog startap centra, čija je projektovana vrednost izgradnje 81.991.767,66 dinara sa PDV-om, udeo Grada je 4.991.767,66 dinara, dok je udeo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture 77 miliona dinara sa PDV-om.

Ministar Vesić je nakon ovog potpisivanja rekao da su ovakvi, iako naizgled mali projekti od velikog značaja za državu, jer je infrastruktura ono što omogućava razvoj turizma, poboljšanjem mobilnosti i pristupa, a samim tim i ekonomije zemlje.

“Iako su ovo naizgled mali projekti, oni svakako čine deo mozaika novog lica Srbije. Ovo je ideja premijerke Ane Brnabić, koju sam oberučke prihvatio i sproveo, a sigurni smo oboje da će sledeće godine biti još više sredstava”, rekao je Vesić.

 

On je dodao da će u narednom periodu razgovarati i sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji oko podrške ovom programu, jer je Evropa tako pokazala da joj je stalo do razvoja svakog mesta u Srbiji.

“U ime premijerke i svoje ime mogu da kažem da smo sigurni da ćemo sledeće godine moći da izdvojimo više sredstava za ovakve projekte, i da pokrijemo više opština”, rekao je Vesić.