Leskovac Sport Vesti

Još jedan u nizu uspeha plivača iz Leskovca

Na prvenstvu Srbije u plivanju za juniore i seniore, u konkurenciji 350 plivača iz 42 kluba iz svih gradova Srbije, mladi plivač leskovačke Dubočice Petar Stanisavljević ( 2001 ) uspeo je da se dva puta okiti srebrom i postane dvostruki vicešampion Srbije u juniorskoj kategoriji.

Leskovac – Sa dva srebra koja je Petar Stanisavljević osvojio na prvenstvu Srbije za juniore, krajnji skor letnjeg prvenstva Srbije za plivače Dubočice je ukupno 9 medalja, što je za 5 više nego na zimskom prvenstvu Srbije. Ovo prvenstvo održano je na bazenima sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu, sredinom jula.
U disciplini 50 metara prsno, zlato mu je promaklo za 39 stotih, za koliko je bio brži Stefan Dragićević (2000), plivač PK Vojvodina iz Novog Sada, dok mu je u disciplini 100 metara prsno zlato promaklo za 40 stotih za koliko je bio brži Babić Dušan (2000) plivač beogradskog Vračara. U disciplini 200 metara prsno, Petar je takođe bio odlično plasiran, zauzevši 4 mesto.

Plivacki klub Leskovac 03

Krajem jula, takođe, na bazenima sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije u plivanju za takmičare u kategoriji kadeta i pionira. Put Beograda krenulo je 6 kadeta i 5 pionira plivačkog kluba „Dubočica“, koji su u konkurenciji 36 klubova i oko 460 plivača iz cele Srbije uspeli da osvoje ukupno 7 medalja i plasiraju se u ukupnom plasmanu na 7. mesto, što je u odnosu na daleko brojnije ekipe iz Beograda i Vojvodine veliki uspeh.
U kategoriji kadeta, Nikola Milenović je osvojo srebro na 200 m leđno i bronzu na 800 m slobodnim stilom, muško- ženska štafeta u sastavu (Milenović Nikola, Pešić Bratislav, Stanisavljević Nina, Maša Pejatović) osvojila je brozu, dok je štafeta devojčica (Nina Stanisavljević, Maša Pejatović Maša, Teodora Stošić, Milica Pešić) uspela da osvoji srebro. U kategoriji pionira, Uroš Stefanović je uspeo da na 100 m prsnim stilom osvoji srebro, dok je Ivona Tasić u istoj disciplini osvojila bronzu. Štafeta dečaka u sastavu (Đorđe Stanković, Luka Nikolić Luka, Uroš Stefanović, Darko Pavlović) uspela da osvoji srebro.

Plivacki klub Leskovac 01

Podsećanja radi, plivači Dubočice su sa Školske olimpijade doneli u Leskovac još 4 medalje, 1 zlato, 2 srebra i 1 bronzu. Sledeće veliko takmičenje za koje se spremaju plivači Dubočice je „Serbia Grand Prix“, koje će se održati novembra u Zrenjaninu.