COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Leskovac: 61 radnik bolnice u samoizolaciji

Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci. med. Goran Cvetanović izneo je danas podatak da je zbog sumnje na postojanje zarazne bolesti COVID-19,  61 zaposleni Opšte bolnice Leskovac stavljen pod zdravstveni nadzor, od toga 56 zdravstvenih radnika, 23 lekara i 33 sestre, tri spremačice i dve servirke.

Cvetanović je danas kazao i da je 150 lica stavljeno pod zdravstveni nadzor zbog kontakta sa prvim zaraženim, da se među njima nalazi sedam zdravstvenih radnika.

Na konferenciji je govorio i direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević koji je kazao da trenutno na Infektivnom odeljenju leži pet pacijenata i da će, po nalogu komandanta Štaba za vanredne situacije, prostorije Službe ze rehabilitaciju biti pripremljene za prijem febrilnih stanja.

Dimitrijević je rekao da su zbog sumnje na postojanje zarazne bolesti COVID-19 u izolaciji radnici Internog odeljenja, ali da nesmetano radi koronarna jedinica i Interno C, kao i da će se organizovati za nesmetan rad na ostatku odeljenja.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac dr Aleksandra Nikolić je kazala da su u samoizolaciju i pod zdravstveni nadzor stavljeni svi koji su bili u kontaktu sa prvom osobom kod koje je potvrđen korona virus, da je to broj od 150 ljudi i da se među njima nalaze svi radnici kompanije obolelog kod kojih se sumnja na postojanje virusa.

Gradonačelnik Leskovca najavio da će sutra, 26.03.2020. biti održana konferencija za medije na kojoj će biti izneti detaljni podaci o epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada Leskovca.

 

Grad Leskovac

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.