Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Vesti

Leskovčke odbojkašice najbolje na turniru u Lebanu

Odbojkašice leskovačkog kluba Dubočica pobedile su na turniru u Lebanu savladavši u finalu niški ekipu Stampedo rezultatom 2:0 u setovima.

Proteklog vikenda u hali sportova u Lebanu održao se 6. Međunarodni turnir u odbojci za žene, pod nazivom „Turnir prijateljstva“ na kome je učešće uz domaći OK Radan uzelo još osam klubova.

U subotu se igralo po grupama. Ekipe su bile raspoređene u tri grupe, igrale su ekipe svako sa svakim. Juče su po rasporedu bile polufinalne i finalna utakmica. ž

U prvom polufinalu sastale su se odbojkašice ŽOK Vlasina i ŽOK Dubočica, a u drugom ŽOK Stampedo i ŽOK Radan. U prvom polufinalu pobedila je ekipa Dubolioca, a u drugom ekipa Stampedo iz Niša.

Poražene iz ovih mečeva odbojkašice ŽOK Radan i ŽOK Vlasina odmerile su snage u utakmici za treće mesto u kojoj je bolja bila ekipa domaćina Radan i tako osvojila treće mesto na ovoogdišnjem turniru. 

   

U 15 sati odigrala se i finlana utakmica u kojoj su nage na terenu u sportskoj hali u Lebanu snage odmerile ekipe ŽOK Dubiočica i ŽOK Stamedo iz Niša. Dominatnija ekipa u ovom meču bila je leskovačka ekipa i tako zasluženo osvojila prvo mesto na ovogodišnjem 6. po redu turniru u Lebanu.

 

Nakon toga usledila je ceremonija dodela nagrada i priznanja najboljim ekipa i pojedincima. Nagrade je uručio predsednik ŽOK Radan Lebane i pomočnoik predsednika opštine Miodrag Živković.

Pored domaćina učešće na turniru u Lebanu proteklog vikenda uzele su i ekipe ŽOK Vidovdan iz Gračanice, ŽOK Sokolica iz Zvečana, ŽOK Slavija iz Sofije, ŽOK Janta volej iz Skoplja, ŽOK Dubočica iz Leskovca, ŽOK Topličanin 97 iz Prokuplja, ŽOK Vlasina iz Vlasotinca i ŽOK Stampedo iz Niša.

Domaćin turnira je ŽOK Radan, ujedno i oragnizator turnira, dok je pokrovitelj lokalna samopurava u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem.